OPINII  »  EDITORIAL

Balonul de Aur are chipul lui Karim

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 12:03 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 12:08

A pierdut enorm Benzema din cauza prietenilor, scandalurilor, proceselor. Când s-a dedicat numai fotbalului, a renăscut. De-abia acum, la 34 de ani, descoperim întreaga frumusețe a jocului său.

A fost o vreme, o lungă vreme, când Karim Benzema nu se gândea doar la fotbal, când alte lucruri îi influențau viața și cariera. Prea mult în rău. Era tânăr în 2010, avea doar 22 de ani, și era implicat într-un scandal cu prostituate minore. Poliție, interogatorii, tribunal, avocați... Cazul se încheia în 2014, cu proces, fără consecințe pentru el, după ce judecătorul l-a achitat, odată cu Franck Ribery, din lipsă de probe. Dar nu a învățat nimic.

În noiembrie 2015, era arestat. 28 de ani, nu mai era atât de tânăr. Alt dosar îl trăgea înapoi, făcându-l să piardă enorm. Era coleg la națională cu Mathieu Valbuena, însă îi ajuta pe prietenii săi dubioși, care încercau să-l șantajeze pe jucătorul lui Lyon cu o înregistrare intimă. I-a sugerat acestuia, în cantonamentul de la Clairefontaine, să le dea 150.000 de euro, cât îi cereau. A fost prins și el de anchetatori în cercul celor care complotau împotriva lui Valbuena, acuzat de complicitate la tentativă de șantaj și condamnat, în noiembrie 2021, la un an de închisoare cu suspendare!

Balonul de Aur are chipul lui Karim
Karim Benzema (foto: Imago)

Ce a pierdut? Peste cinci ani de victorii printre Les Bleus, cât a fost pedepsit de selecționerul Deschamps. A ratat Euro 2016, acasă, cu finală. A ratat și Mondialul ce a urmat, cu titlul de campion al lumii. Sigur ar fi fost acolo, titular, Giroud n-ar fi jucat niciodată în fața lui. Și ar fi sărbătorit pe Champs-Élysées în acea după-amiază însorită, pe 16 iulie 2018. El era în vacanță. Avea patru trofee de Champions la Real, în umbra lui Cristiano Ronaldo, însă risipise poate cei mai strălucitori ani ai săi la națională.

Karim Benzema a fost mereu un atacant bun, foarte bun. Însă e extraordinar, în vârful fotbalului său, de-abia acum, la 34 de ani. Când nimic nu îl mai influențează negativ și se dedică numai marii lui pasiuni. Sută la sută. 

De-abia acum descoperim întreaga frumusețe a jocului său. Calitățile ieșite din comun, implicarea totală, generozitatea pe teren. Un fenomen care merită Balonul de Aur în 2022. Pentru goluri, mai multe ca niciodată, pentru pasele decisive, pentru sprinturile neîntrerupte și pentru că e liderul ideal al unei echipe care zboară datorită lui. Aceasta este renașterea lui Karim. 


Comentarii (2)
cmurarita
cmurarita  •  13 Aprilie 2022, 17:47
Postat de ripensistu pe 13 Aprilie 2022, 17:12

Nu ar trebui sa poata primi balonul de aur cei cu probleme penale ca si acest individ ***.

Ok, pentru ca este un premiu pana la urma si cei care-l decerneaza pot sa impuna anumite criterii. Dar putem sa admitem ca din punct de vedere fotbalistic l-ar merita.

ripensistu
ripensistu  •  13 Aprilie 2022, 17:12

Nu ar trebui sa poata primi balonul de aur cei cu probleme penale ca si acest individ ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează