OPINII  »  EDITORIAL

De la Chivu și Mutu nu am mai avut unul ca el

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 02:26 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 11:41

Radu Drăgușin a avut un 2023 aproape fără greșeală și străpunge 2024 cu entuziasmul celor 21 de ani. Bayern, Tottenham și Napoli, trei puteri din Top 5 Europa, s-au înfruntat în lupta decisivă, primele două au rămas în ring la final, iar el a ales câștigătoarea. Tottenham. De un deceniu, de la Chivu și Mutu, așteptam un român pentru care să se bată forțele continentale. Și stoperul de la Genoa îi va depăși.

Începeam să-mi pierd speranța. De un deceniu, de când Chivu și Mutu făcuseră ultimul dans, nu am mai avut un jucător care să impresioneze Europa, despre care să se vorbească în fiecare zi, care să scuture continentul, ca un seism.

Am mai avut jucători, dar nu de genul celor ce pot declanșa mișcări tectonice pe piața transferurilor. Și a ieșit la lumină Radu Drăgușin.

În centrul atenției experților în mercato

De două săptămâni, înainte de răsăritul 2024, când acest mercato nici nu începuse, fundașul central de la Genoa apare constant în comentariile experților.

Romano, Plettenberg, Galetti, Schira și Di Marzio, jurnaliștii care se aprind cel mai mult în ianuarie și vara, de la un capăt la altul, au urmărit fiecare pas al „tricolorului", au analizat fiecare propunere, s-au întrecut în tweeturi cât mai convingătoare.

Ce club l-a vrut primul, cine a reacționat, care a fost surpriza, cum a fost lupta în trei, cine a abandonat, cum au evoluat ofertele, sume, bonusuri, acorduri. Nu a lipsit nimic. Totul pentru el, totul despre el.

Ei toți au citat Gazeta Sporturilor

A apărut Tottenham, Newcastle a renunțat rapid, Napoli a ieșit în față, Milan și Atalanta s-au retras, apoi, din senin, pândind și țâșnind pe ultimii metri, Bayern, campioana Bundesligii văzută doar de Gazeta Sporturilor. Nu de Romano, Plettenberg sau Schira, specialiștii în transferuri. Ei toți au citat GSP.ro.

De la Chivu și Mutu nu am mai avut unul ca el
Radu Drăgușin, marcând în fața Interului. Mai sus decât finalista Ligii Campionilor Foto: Imago

Napoli a cedat, Tottenham a rezistat, Bayern a rămas tot acolo, în centrul ringului, cele două puteri continentale erau față în față, ochi în ochi, în așteptare verdictului. Genoa a acceptat ambele variante. Arbitrul a fost Drăgușin. El a decis câștigătoarea.

Deasupra lui Mutu și Chivu ca vârstă, ca sumă de transfer

La 21 de ani, 22 pe 3 februarie, un tânăr din București a cărui carieră a însemnat doar Italia a ales între simbolul fotbalului german, echipa cu 83 de trofee, inclusiv 33 de titluri în Bundesliga (ultimele 11 consecutive) și șase Cupe și Ligi ale Campionilor, și o forță a Londrei, care ia cu asalt baricada top 4 Premier League. Orice ar fi preferat, el ar fi fost sus, la cel mai înalt nivel. Și a preferat Tottenham.

La momentul exploziei, Drăgușin îi întrece chiar pe Mutu și Chivu. Primul avea 24 de ani când a ajuns la Chelsea pentru 19 milioane de euro. Al doilea se îndrepta spre 23 de ani în clipa în care AS Roma l-a cumpărat cu 18 milioane.

Radu e cumpărat cu 30 de milioane de euro la nici 22 de ani. Cel mai bun jucător român în ancheta Gazetei 2023 e cel mai scump jucător român din toate timpurile.


Comentarii (19)
sion1001
sion1001  •  13 Ianuarie 2024, 13:43

lucrurile se precipita, Theo: am inteles ca remus raureanu e deja fanatik cu acte-n regula! asta inseamna ca nu sint singurul care stie verdictul elvetienilor! intrebare: cu ce crezi ca-l plateste iovanovici? cu bucati de bitcoin?

sion1001
sion1001  •  12 Ianuarie 2024, 20:50

cit mai stai, Theo: sistemele play-off si play-out din liga 1, sint baza caderii fotbalului romanesc! ele favorizeaza bisericutele securisto-bisnitare si scot din competitie cel putin jumatate din echipele aliniate la start- daca privesti atent e vorba de echipele sustinute din bani publici, echipe la care nu se intimpla niciodata nimic si care sint folosite DOAR ca agent electoral! ce naiba, Theo- ai fost odata jurnalist si aveai si mintea la purtator! ti-e frica de rudimentarii astia?- zece ca tine fac un site de sport adevarat intr-o saptamina si traiesc- cinstit- din asta! da-i drumul, voi incerca sa te ajut!

sion1001
sion1001  •  12 Ianuarie 2024, 13:32

ciao, Theo! sincer, credeam ca pleci impreuna cu Andrei si cu domnul TRU- macar atunci, daca n-ai inteles, la timpul lui, mesajul lui Cata Oprisan! mi-e greu sa cred ca, la virsta si la talentul tau, site-ul gsp.ro a ramas singura (ta) sursa de venit! in fine, vorbim dupa verdictul Simonei, de la TAS- poate te conving sa plecam impreuna!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează