OPINII  »  EDITORIAL

Diego și Leo, pentru fericirea Argentinei

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 22:52 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 22:55

Maradona și Messi, în sfârșit uniți și de titlul mondial. Cei mai buni, cei mai mari. Sufletul albicelest. Sufletul fotbalului

Înaintea semifinalei Argentinei contra Croației, Zlatan Ibrahimovici spunea: „E deja scris cine va câștiga trofeul. Știți ce vreau să spun, nu? Messi va fi campionul. E inevitabil". Era ceva supranatural.

A simțit Zlatan vibrațiile, doar e un zeu! Messi nu e doar cel mai bun jucător al planetei. E campionul ei. Acum, la sfârșitul carierei. După patru finale de Copa América și de Mondial pierdute, le-a câștigat pe ambele într-un an și jumătate. A cucerit AmSud în iulie 2021 și lumea întreagă în decembrie 2022.

Zlatan văzuse și el acea imagine, acel fotomontaj, cu Maradona și Messi. Diego îi oferea mingea lui Leo, îi dăruia secretul jocului dincolo de orice imaginație. Îi lăsa și Cupa Mondială, cea din 1986. Și, după 36 de ani, fiul său spiritual a făcut și el Argentina fericită.

Diego și Leo, pentru fericirea Argentinei
Messi, după titlul cucerit în 2022, și Maradona, după trofeul suprem din 1986 / FOTO: Twitter @Bleacher Report

În 1986, Diego a avut o țară întreagă în spate și a condus naționala albiceleste spre triumf. L-au ajutat Valdano și Burruchaga și toți acei jucători fără nume mari care au luptat pentru El Pibe de Oro, susținând mereu Geniul.

Astăzi, Leo e Geniul iubit de Argentina și pentru care luptă toți argentinienii. Di María, Emi Martínez, Enzo Fernández, toți, nu doar ei. Lacrimile lui Di María, urmărind sfârșitul meciului de pe bancă, au fost emoționante, tulburătoare. După ultimul fluier al arbitrului, numai lacrimi de bucurie. Dar cât au suferit pentru a trăi fericirea absolută!

La final, Lionel Scaloni, selecționerul triumfului. La 44 de ani, e antrenorul argentinian numărul 1. Precum Carlos Bilardo, în 1986. Bilardo avea 48 de ani atunci. Mică diferența de vârstă.

Carlos și Lionel, eroii de pe bancă. Diego și Lionel, eroii din iarbă. Miracolul Argentinei. 

"E pur și simplu incredibil! Știam că Dumnezeu voia să-mi dea cupa, eram sigur! Este o mare bucurie pentru noi. Am avut acest vis de mult, doream să-mi închei cariera cu trofeul suprem. Nu pot cere mai mult de atât"
Leo Messi, căpitan Argentina


Comentarii (3)
offside
offside  •  19 Decembrie 2022, 10:57
Postat de Freyya pe 18 Decembrie 2022, 23:43

e si *** al campionilor mondiali. marele Evazionel Messy! uraaaaaaaa!

Iar ai ramas singur acasa si te-ai jucat pe calculator?

Freyya
Freyya  •  18 Decembrie 2022, 23:43

e si *** al campionilor mondiali. marele Evazionel Messy! uraaaaaaaa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gligorcostin
gligorcostin  •  18 Decembrie 2022, 23:14

Da doamne sa se retraga acest Messi, prea multa greata strica

Vezi toate comentariile (3)
Comentează