OPINII  »  EDITORIAL

Durerea lui Messi și „mai puțin decât un club"

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 10:25 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 10:35

Campionul mondial a vrut să se întoarcă la Barcelona, dar nu s-a întors. Nu a uitat drama trăită în 2021, când a fost forțat să plece după 17 ani. Fără un meci de despărțire. Acuzat. Făcut să pară personajul negativ al filmului blaugrana

Leo Messi încă suferă. Se simte din fiecare cuvânt al interviului său pentru Mundo Deportivo și Sport. Ruptura brutală de Barcelona îl doare și acum, a rămas o rană deschisă. Modul cum i s-a cerut în 2021 să părăsească echipa pentru care jucase 17 ani și pe care o iubea l-a afectat profund. Faptul că nu și-a putut lua adio de la fani, că nu a avut un meci de retragere... 

Așa s-a despărțit Barca de cel mai bun jucător al istoriei sale, ca și cum nu ar fi însemnat nimic. "Mes que un club" a fost "mai puțin decât un club" pentru îndepărtarea lui Messi.

S-a dat vina pe el. Apoi au apărut banii...

Durerea lui Messi și „mai puțin decât un club
Leo Messi, în interviul acordat Mundo Deportivo

A afirmat clar. Ar fi vrut să se întoarcă pe Camp Nou, dar nu să retrăiască drama din 2021. „A fost foarte greu, un moment urât. Când totul era gata și trebuia să semnez, peste noapte nu s-a mai putut face nimic, mi-au zis că nu se mai poate și că trebuie să părăsesc Barcelona. Nevoit să alerg pentru a căuta o echipă, să iau o decizie pripită și să trec prin tot ceea ce am trecut, să merg la Paris și să nu fiu fericit. Adevărul este că am plecat într-un mod ciudat, mi-ar fi plăcut să-mi iau rămas-bun așa cum au făcut acum Busi, Jordi, la timpul lor Xavi și Iniesta, să-mi iau la revedere de la oameni așa cum s-ar fi cuvenit".

Acesta e pasajul care descrie exact ce a simțit Messi în urmă cu doi ani, ce simte și acum. Forțat să iasă din scenă pe ușa din spate. Acuzat chiar. "Am fost făcut personajul negativ din film și nu era așa". S-a dat vina pe Messi pentru situația financiară teribilă blaugrana, dar, imediat cum s-a mutat la PSG, Laporta a găsit bani de transferuri și salarii. Zeci de milioane.

Prea târziu pentru un meci de retragere, Laporta!

Știe că erau oameni la club care nu voiau ca el să rămână în 2021, cum nu voiau ca el să se întoarcă în 2023. Nu dorea să se întoarcă și să i se reproșeze că Barcelona a trebuit să vândă jucători și să scadă salarii. "Am fost deja acuzat de multe lucruri neadevărate la Barcelona și am obosit".

Pentru toate acestea, a decis să continue în altă parte, probabil să se și retragă acolo. "Dacă nu am putut să revin la Barcelona, am vrut să părăsesc Europa, să ies din lumina reflectoarelor și să mă gândesc mai mult la familia mea". A refuzat și Arabia Saudită și, la 36 de ani, a preferat Inter Miami, în America, acolo unde a visat mereu să trăiască. "Îmi doresc liniște". Pentru finalul unei cariere extraordinare.

Laporta vrea acum să-i organizeze un meci de retragere lui Messi. Posibil să fie prea târziu. A pierdut momentul. 


Comentarii (19)
dacia_berlina
dacia_berlina  •  10 Iunie 2023, 22:43

Se duce in campionatul american, unde, cea mai buna echipa are un nivel apropiat cu ultima echipa din prima liga spaniola. Dar, si mai surprinzator, echipa la care merge e pe ultimul loc.

VardyParty
VardyParty  •  08 Iunie 2023, 23:23
Postat de bajescu pe 08 Iunie 2023, 18:29

Barcelona este de multa vreme intr-un faliment nedeclarat, cu datorii uriase. Pentru ca este un brand national i se trec insa cu vederea toate problemele. Messi nu a falimentat clubul. L-a ajutat sa mai reduca deficitul. Asta nu schimba faptul ca omul dovedeste prin interviul dat ca este avid dupa bani si minte intr-un mod nerusinat, pozand in victima. Mai enervant este ca unii chiar il cred.

Nici măcar... Messi nu e in stare de o chestie simpla, darămite sa zica "am 3 miliarde si mai vreau inca doua". Pe Messi, simplu, nu il duce capul. In schimb, asa cum zici, lasă ca il duce pe tac'soo - si mai nou si pe nevasta-sa. El e un fel de urs care dansează pe carbuni aprinși.

bajescu
bajescu  •  08 Iunie 2023, 18:29
Postat de VardyParty pe 08 Iunie 2023, 17:02

Zi mai scurt ca i-a falimentat pe amaratii aia, care nici pana azi nu si-au revenit.

Barcelona este de multa vreme intr-un faliment nedeclarat, cu datorii uriase. Pentru ca este un brand national i se trec insa cu vederea toate problemele. Messi nu a falimentat clubul. L-a ajutat sa mai reduca deficitul. Asta nu schimba faptul ca omul dovedeste prin interviul dat ca este avid dupa bani si minte intr-un mod nerusinat, pozand in victima. Mai enervant este ca unii chiar il cred.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează