OPINII  »  SIMONA HALEP

Halep, dopajul și americanul închis 48 de ani

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 12:55 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 14:52

Va rămâne Simona Halep suspendată pentru dopaj? Da. E și vinovată? Glynn Simmons a intrat în închisoare la 22 de ani condamnat pentru crimă și a ieșit la 70 de ani nevinovat. Uneori, justiția chiar e oarbă.

Simona Halep, vinovată? Mulți sunt convinși că s-a dopat, mai convinși decât judecătorii care au suspendat-o.

Eu, nu. Nici dacă îi mențin pedeapsa la TAS, nici dacă o exclud șase ani.

Încrederea mea în WADA? Alex Schwazer!

Nu simt acest lucru, iar dovezile ITIA-Sports Resolutions-WADA, atâtea incertitudini, atâtea probabilități, mai mult măresc confuzia. Niciun tribunal nu ar condamna o persoană cu asemenea probe.

Încrederea mea în WADA a dispărut odată cu dosarul Alex Schwazer, campionul olimpic la marș căruia forța mondială antidoping i-a măsluit probele pentru a fi pedepsit-suspendat-îndepărtat definitiv din sport. Am scris și în septembrie 2023 despre Halep, Schwazer și WADA. Opinia mea e aceeași.

S-a dopat Simona Halep pentru că are mușchii reliefați. Toți sportivii sunt dopați?

Dar unii cred altceva. Nu cred, știu. Unii știu sigur și că Nadal s-a dopat, de exemplu. Deși nu au nicio dovadă, nici măcar cele descoperite la Halep. Pentru ei nu există prezumția de nevinovăție, ci de vinovăție. Totuși, atenție, poți afirma că un sportiv e slab, nepregătit, dar nu poți spune că e dopat numai pentru că ai senzația că e dopat.

Halep, dopajul și americanul închis 48 de ani
Simona Halep, fost număr 1 WTA, câștigătoare la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019) Foto: Guliver/GettyImages

Ah, am uitat! Unii precum doctorul Pompiliu Popescu știu când un sportiv e dopat doar văzându-i mușchii. „Uitați-vă la musculatura Simonei Halep și veti întelege! Cine se pricepe înțelege despre ce este vorba", spunea în toamna lui 2023 fostul medic al naționalei noastre de fotbal.

De aceea știe Popescu, pentru că i-a văzut mușchii. E ridicol. Potrivit unei asemenea idei superficiale, orice sportiv cu mușchii reliefați e dopat. Toți. Toți sportivii sunt dopați? De ce ne mai uităm la sport atunci?

Condamnat la moarte pentru o crimă pe care nu a comis-o!

Repet, nici dacă ia 6 ani de suspendare la TAS nu voi fi convins. Uneori, justiția e oarbă, chiar oarbă. Nu au fost condamnați sportivi greșit pentru dopaj, au fost condamnați oameni la moarte eronat.

Un american, Glynn Simmons, a intrat la închisoare la 22 de ani, în statul Oklahoma, vinovat de crimă, a scăpat de injecția letală pentru că a avut norocul să i se comute pedeapsa și a ieșit la 70 de ani nevinovat. 48 de ani după gratii doar pentru că jurații s-au grăbit să dea verdictul și judecătorul a bătut cu ciocănelul în masă, anunțând hotărârea. Strâmbă.


Comentarii (50)
dinamo100
dinamo100  •  19 Februarie 2024, 11:15

De acord: trebuie sa acceptam ca de fapt nu stim adevarul.

braveheartro
braveheartro  •  19 Februarie 2024, 08:32
Postat de sion1001 pe 18 Februarie 2024, 11:35

gata, Theo-duminica linistita: ne auzim dupa pronuntarea verdictului TAS! comentariile pastrate de voi dupa disparitia lui Navalnii m-au convins ca facem parte din lumi diferite si ca prezenta mea aici, pe site-ul gsp, e inutila! te salut!

Drum bun, cale bătută...

Freyya
Freyya  •  18 Februarie 2024, 17:37
Postat de sion1001 pe 17 Februarie 2024, 22:37

daca foloseam atacul la persoana, le povesteam internautilor de pe site-ul gsp citi kilometri ai la masina!

poti sa pui si poze cu mine pe wc, tot aici raman sa rad de dopata

Vezi toate comentariile (50)
Comentează