OPINII  »  EDITORIAL

Klopp pleacă învingător. Xavi, învins

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 09:42 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 10:07

Doi antrenori anunță despărțirea de cluburile lor. Diferența e însă mare. Jurgen Klopp e iubit la Liverpool, iar echipa într-un moment foarte bun. Xavi e contestat la Barcelona și echipa se prăbușește.

Doi antrenori, două evenimente șocante aparent similare, dar atât de diferite în profunzime. În zile succesive, vineri și sâmbătă, Jurgen Klopp și Xavi Hernandez au anunțat că își părăsesc cluburile. Amândoi la sfârșitul sezonului.

„Am crezut că Jurgen va rămâne pentru totdeauna”. Atât e de iubit pe Anfield!

Klopp, 56 de ani, din octombrie 2015 la Liverpool, pleacă într-un moment atât de bun, cu echipa în formă, câștigând, în cursă pentru patru trofee, titlul în Premier, Cupa Angliei, Cupa Ligii, Europa League.

Germanul pleacă iubit, regretat de jucători, de fani, de întreg clubul. A transformat Liverpool, i-a redat strălucirea, puterea, pasiunea. E managerul cu cel mai mare procent de victorii din toată istoria The Reds. Peste Dalglish, Paisley, Benitez, Fagan, Shankly...

Klopp pleacă învingător. Xavi, învins
Așa e văzut Jurgen Klopp la Liverpool Foto: Imago

La conferința de despărțire, Billy Hogan, directorul executiv al lui Liverpool, a dezvăluit ce i-a spus fiul său după aflarea veștii: „Am crezut că Jurgen va rămâne pentru totdeauna". Atât de iubit e pe Anfield!

Stors de puteri. Dar ar putea cuceri alte trofee la final

Se oprește pentru că nu mai poate fizic să continue. „Nu am avut această problemă cu energia niciodată. Când am semnat un contract nou, în 2022, credeam că pot face orice. Mi-e imposibil. Sunt ca o mașină sport, nu cea mai bună, dar una destul de bună. Pot merge cu peste 150 km/h, dar sunt singurul care vede că acul de carburant coboară".

Se simte stors, fără benzină, la capătul puterilor. Dar învingător. Are șapte trofee acum. La finalul sezonului, ar putea fi 10! Atât de mare e dorința jucătorilor de a-i mulțumi!

Xavi cedează după două înfrângeri stupefiante

Xavi, care tocmai a împlinit 44 de ani, pe 25 ianuarie, din noiembre 2021 la Barcelona, renunță după un an în care a cucerit titlul, dar într-o perioadă când echipa e prăbușită, în urma unui 3-5 halucinant acasă cu Villarreal în La Liga și a unui 2-4 la fel de crunt în Cupa Spaniei cu Bilbao.

Eliminat din Cupă, la zece puncte de primul loc în campionat. Învins.

Antrenor al Barcelonei: „O afectare a sănătății mintale”

Pleacă puternic lovit psihic. Și descrie într-un fel neașteptat cum e să fie antrenor al Barcei: „Un sentiment crud, neplăcut, simți că nu ești respectat. E o afectare teribilă a sănătății mintale... Până la punctul în care spui că nu are sens să continui. Prietenii mei cei mai apropiați știu asta".

Klopp pleacă învingător. Xavi, învins
Xavi, pe banca Barcelonei, îngândurat, la 3-5 cu Villarreal Foto: Imago

A fost iubit ca jucător. E tot mai contestat ca antrenor.

De ce mai rămâne?

Mă surprinde că nu renunță imediat, după zdrobitoarea înfrângere cu Villarreal. Acum era momentul șocului, al trezirii jucătorilor. Acum ar fi trebuit să rupă totul.

În primăvară, la sfârșitul sezonului, ar putea fi prea târziu. Ar putea fi și mai rău.


Comentarii (15)
gicab
gicab  •  03 Februarie 2024, 22:18
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 28 Ianuarie 2024, 12:04

E managerul cu cel mai mare procent de victorii din toată istoria The Reds peste Dalglish, Paisley, Benitez, Fagan, Shankly pentru ca in ziua de azi sint doar citeva cluburi cu bani care fura jucatorii celorlalte echipe, pe vremuri fotbalul era mult mai egal si mai competitiv, de asta in trecut se bateau la titlu echipe precum Watford si Swansea iar la UCL Nottingham Forest.

Poate cce

gicab
gicab  •  03 Februarie 2024, 22:16

În cele din urmă busterele își fac treaba

Tep45pg
Tep45pg  •  30 Ianuarie 2024, 20:08

Daca asta e marele invingator din 2015 la Liverpool, Guardiola la Man City din 2016 ce este?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close