OPINII  »  EDITORIAL

M-am săturat să văd fotbalul insultat!

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 14:15 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 14:25

Dacă Ilie Dumitrescu, fost internațional și antrenor, poate face o paralelă între un selecționer campion mondial și un patron neștiutor de fotbal, nimic nu se mai poate salva.

Am auzit multe în fotbalul românesc, atâtea prostii... Credeam că nimic nu mă mai miră. Dar Ilie Dumitrescu m-a trăsnit cu o comparație inimaginabilă. Didier Deschamps și patronul convins că știe totul, dar care nu știe nimic despre fotbal.

„Am devenit imun, când am văzut că Deschamps i-a scos pe Dembélé și pe Giroud în minutul 41. Mă mai miră pe mine că iese Cordea în minutul 45? Dacă la o finală de Cupă Mondială face Deschamps chestia asta, poate să facă Gigi ce vrea, să facă spectacol. Deja există precedentul”, a spus Dumitrescu la Digi Sport.

M-am săturat să văd fotbalul insultat!
Ilie Dumitrescu

Diferența uriașă este că Deschamps, campion și vicecampion mondial, finalist la Euro, doar ca antrenor, să nu mai amintim trofeele cucerite in iarbă, înlocuiește jucătorii fiind un expert al jocului.

E în fotbal de aproape 40 de ani, peste două decenii pe bancă, are informații, are inteligența să aplice ceea ce a învățat și mută pe teren strategic, pentru echipă. Îi sacrifică pe Giroud și pe Dembélé chiar în minutul 41 pentru că era nemulțumit de ei, de jocul lor din finală și de conexiunea cu colegii.

A crezut că, prin acest șoc, înainte de pauză, poate să-i scuture cu putere și pe ceilalți albaștri. Să recâștige liniile jocului francez, și agresivitatea. A avut un plan la acele înlocuiri.

De partea cealaltă, e jocul de-a baba-oarba din loja FCSB. Nu-i place o pasă. Afară! Nu-i place un șut. Afară! Un tackling, o aruncare de la margine, o degajare, orice nu-i place, afară! Acolo nu va fi niciodată știință, e doar o insultă adusă jocului și jucătorilor, adusă fotbalului. Și m-am săturat să mai văd fotbalul insultat!

Ajută FCSB financiar? Da! Ajută fotbalul nostru financiar? Da! Și totuși, în același timp, îl distruge.

Iar dacă un fost mare internațional, parte a celei mai frumoase noastre generații, face această comparație, nimic nu se mai poate salva.


Comentarii (40)
antirisc
antirisc  •  24 Decembrie 2022, 14:55

Lui Dumitrescu i s-a suit la cap crezând că dacă Digi nu dă rezumate la meciurile din Premier League, el poate spune orice bazaconii. Nu vezi așa ceva la Danciu. Poate că a citit câteva sute de cărți mai mult, sau e mai plin de bun simț... În plus, el nu-i întrerupe pot alții doar pentru a-și auzi vocea și a spune nimic. Pe Danciu nu-l molipsește mârâitul lui Niculescu.

sibelius
sibelius  •  22 Decembrie 2022, 13:52

Saracia bagajului intelectual se vede cel mai bine la oamenii care nu pot sa faca diferenta intre sensul propriu si cel figuat. Cand respectivii practica o meserie care ocupa cu acest lucru pot sa-si arunce diploma la gunoi. Si pe cea de 'bac'.

kuzmyn
kuzmyn  •  22 Decembrie 2022, 13:45

Domnule Jumatate, Si noi ne-am saturat sa vedem jurnalismul in general, cel sportiv in mod special, insultat!! Asta se intampla cu fiecare tentativa penibila de articol care apare din ce in ce mai des din pacate sub semnatura dumneavoastra. Referitor strict la acest asa zis articol, va recomand sa cititi ce a scris colegul dumneavoastra, domnul Geambasu, pe aceeasi tema. Va dau un hint - e oarecum similar cu ce a spus Ilie Dumitrescu. Va mai trebuie vreo 30 - 40 de raincarnari sa ajungeti la miimea valorii lui Geambasu. Mutand discutia in plan general - toate, dar absolut toate si nu exista exceptie care sa confirme regula - articolele dumneavoastra sunt extrem de slabe, incepand cu modul de exprimare, continuand cu subiectivismul de multe ori penibil si terminand cu mesajele patetice pe care le transmiteti. Responsabili si sefi ai GSP !! Fac un apel disperat - opriti aceasta impostura! Opriti insultele la adresa jurnalismului si a cititorilor. In incheiere un sfat - domnule Jumatate, orice alta cariera v-ati alege, ati avea cu siguranta mai mult succes:

Vezi toate comentariile (40)
Comentează