OPINII  »  EDITORIAL THEODOR JUMĂTATE

Messi și Argentina, bucuria fotbalului

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2022 22:44 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 22:58

Demult nu am mai văzut Argentina jucând atât de bine ca în finalul primei reprize, atât de frumos, dezlănțuită, înfierbântată. Și cu Leo Messi, precum un căpitan maradonian, înălțându-și echipa spre cer.

O jumătate de oră, a fost un meci sută la sută tactic. Apoi, dintr-odată, după penaltyul transformat de El Diez, acolo unde goalkeeperul nu poate ajunge niciodată mingea, sub bară, aproape de vinclu, oricât de specialist la 11 metri e Livakovici, albiceleștii s-au eliberat și au plonjat spre poarta Croației.

Era expresia cea mai fidelă a bucuriei, a pasiunii fotbalului. Messi era peste tot și nimeni nu-l putea deposeda. Adversarii ezitau să-l atace, se temeau de el și îl respectau în același timp. Parcă nu voiau nici să-l faulteze. Sau nu puteau. Când l-a trântit în iarbă, Brozovici l-a privit întins pe gazon, a vrut să plece, dar s-a răsucit și s-a aplecat spre el, întinzându-i mâna. Ce gest frumos, Brozo!

Comentatorul argentinian de la TyC Sports aproape că și-a pierdut vocea la cele două goluri. Văzând plasa scuturată de Leo, a strigat un Gooooool care ar fi putut continua o noapte întreagă. Și "Messi, Messi, Messi, fotbal, fotbal, fotbal. Fotbalul a apărut în deșert".

Messi și Argentina, bucuria fotbalului
Julian Alvarez și Lionel Messi, devastatori în Argentina - Croația

Nu s-a oprit o clipă. Când a făcut-o, în sfârșit, de-abia se liniștise și el, a înscris Julián Álvarez, irezistibil pe contraatac. Și comentatorul a pornit încă o dată, la fel de vijelios. Un alt Goooooool. Și "Vamos, Julián! Vamos, Julián! Aguante Argentina!". Delir. Minunat. Argentina! Fotbal!

La al treilea gol, Messi era delirul. Era fotbalul. Maradona ar fi fericit să-l vadă. De la Unicul Diego la Unicul Leo.


Comentarii (9)
fraieru
fraieru  •  14 Decembrie 2022, 18:42

Văz că prea mulți contestă talentul nativ al lui Messi. Măi băieți, ar trebui să ne bucurăm că suntem contemporani cu un asemenea jucător...

fraieru
fraieru  •  14 Decembrie 2022, 18:31

Să nu ne grăbim cu ridicatul statuilor, domnule Jumătate. Messi e un jucător fenomenal (ar trebui să fim de acord cu evidența!), dar îi lipsește coroana de campion. La acest Campionat Mondial își joacă ultima șansă.. Dacă va reuși, atunci chiar merită statuie...

bijoan78
bijoan78  •  14 Decembrie 2022, 17:33
Postat de MASETA pe 14 Decembrie 2022, 16:38

"MESSI" este un simplu papitioi umflat la ordinul ... banilor si atat. Cat despre "echipele" de fotbal incepand cam de prin 2005 au ajuns o gluma. Si cine nu crede sa puna ( fictiv ) fata in fata "semifinalistele" din 2022 cu sa zicem echipe mediocre din timpurile lor cum ar fi cele din 1990 : Romania, Columbia, Camerun, Irlanda. Ei cam cum credeti ca ar fi trecut "papitoaiele" din 2022 de cei care vrand nevrand erau obligati sa joace fotbal si nu teatru.

Văd câțiva „papițoi” prin jur, dar cu siguranță Messi nu e printre ei!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează