OPINII  »  EDITORIAL

Modric. Sufletul. Fotbalistul total

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 11:00 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 11:07

Căpitanul Croației e artistul care se dăruiește complet echipei. Jucătorul căruia nu-i lipsește nimic.

În 2018, când era ales Balonul de Aur, unii îl contestau, spunând că nu merită, deși merita atunci mai mult decât oricine. Nu doar pentru încă o Ligă a Campionilor câștigată la Real Madrid - are cinci acum - și finala Mondialului jucată în premieră în tricoul Croației, ci pentru joc, pentru generozitate. Nu exista și nu există un jucător mai generos. Luka Modric e încă sufletul lui Real și al naționalei sale.

Patru ani mai târziu, a fost pe locul 3 la alt Mondial extraordinar. Și duminică e gata de o nouă finală, a Ligii Națiunilor, cu el mereu acolo, deasupra tuturor. Semifinala în fața Olandei, 4-2 după prelungiri, a fost a lui. Gol de 4-2, pasă decisivă la 3-2 și penalty provocat la 1-1. Plus atâtea acțiuni speciale.

Modric. Sufletul. Fotbalistul total
Luka Modric // foto: Guliver/gettyimages

La 37 de ani, pe 9 septembrie chiar 38, la capătul unui sezon dificil, la al 65-lea meci, Modric e tot printre cei mai buni. Fotbalistul total. Cel care e și artist, atingerea lui cu exteriorul e de mare rafinament, dar care și muncește pe teren și care se dăruiește complet echipei. Un jucător rarisim. Căpitanul perfect. Fenomen.

A spus că va anunța duminică, după finala Nations League, ce decizie va lua asupra viitorului său la națională. Va continua și la Euro 2024 sau se va retrage imediat, la a 166-a selecție. Trofeul ar fi cea mai frumoasă despărțire de Vatreni, de "Flăcările" Croației.

Modric ne mai oferă un exemplu în această perioadă. A refuzat de mai multe ori milioanele Arabiei Saudite, ultima propunere era de 80 de milioane de euro. Vrea să joace la Real Madrid. Viața lui e fotbalul. Fotbalul adevărat.


Comentarii (7)
VardyParty
VardyParty  •  15 Iunie 2023, 16:59

Doamna invatatoare, elevul 1/2 nu face nici Jumatate din progresele asteptate la compuneri impuse. Ce e de facut?

corectorul
corectorul  •  15 Iunie 2023, 16:08
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 15 Iunie 2023, 14:05

Da, Modric merita pe deplin balonul in 2018, dar in prezent este mult prea laudat. Nu vrea sa se retraga de la nationala si asta impiedica dezvoltarea tinerilor(la fel cum facea si Ballack cu Germania in 2010), ar trebui sa se retraga urgent. Iar la nivel de club ar trebui sa plece urgent de la Madrid, si acolo impiedica inceperea unei noi generatii, ar trebui sa mearga la o echipa mare dar cu probleme momentan, i s-ar potrivi (o reintoarcere la) Tottenham sau Atletico Madrid sau Nottingham Forest sau Marseille sau Valencia sau PSV.

Gresesti! Prezenta fotbalistului complet, total intr-o echipa, indiferent de varsta, nu poate afecta reconstructia unei echipe , daca aportul sau este unul la cel mai inalt nivel, asa cum e cazul lui Modrici. Dimpotriva, in jurul sau se poate coagula mult mai usor energia unei noi generatii pentru reconstructia unei echipe.

corectorul
corectorul  •  15 Iunie 2023, 16:04
Postat de marius1979 pe 15 Iunie 2023, 13:03

Daca Hagi ii rege pentru noi oare ce ar fi Modric pentru Croatia ? Imperator ?? Nici nu are rost sa comparam carierele si performantele lor. Hagi iese rau de tot.

Ce rost are comparatia dintre Modrici si Hagi? Daca unul e printre cei mai buni din istorie nu inseamna ca altul nu ar fi cel mai bun in randul semenilor natiei lui. Ce, daca Eminescu nu se poate compara cu Shakespeare, Homer, Baudelaire etc. inseamna ca nu a fost cel mai mare poet roman („luceafarul limbii romanae, poetul nepereche”, cum l-au numit literatii romani)?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează