OPINII  »  NAPOLI, CAMPIOANĂ ÎN SERIE A

Napoli. Fericirea după Maradona

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 01:19 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 01:47

La 33 de ani de la titlul lui Diego, azzurrii sunt iar campionii Italiei. Nimeni nu merita mai mult decât ei acest titlu.

Ce frumos ar fi fost ca Maradona să trăiască aceste clipe. Bucuria, fericirea absolută, orașul dansând în noapte, Vezuviul erupând cu lavă albastră. Napoli în extaz. CAMPIOANĂ. Din nou, după 33 de ani.

Serie A e Napoli

Diego a așteptat atât de mult să vadă iubitul său Napoli cucerind iar Italia și s-a stins trist, doar cu amintirile acelui 1990, al doilea și ultimul titlu azzurro cu el pe teren. De când a plecat El Pibe de Oro, trofeul a rămas doar un vis, indiferent de jucători, de antrenori. Pătimașii fani, oricât i-au susținut, oricât au dorit, n-au putut câștiga ei. Mereu apărea Juventus sau Milan sau Inter care le răpea fericirea.

Dar Napoli respira fotbal, vibra în ritmul fotbalului, vrăjit de Maradona, atins de magia lui. Și fotbalul l-a răsplătit, planetele s-au aliniat în acest an pentru ca Napoli să învingă. Serie A e Napoli în 2023.

Napoli. Fericirea după Maradona

Stropul de nebunie și geniu

Talentul, efortul, încrederea și stropul de nebunie și geniu al cvartetului De Laurentiis - Spalletti - Kvaratskhelia - Osimhen au împlinit visul. Președintele care nu renunță niciodată, antrenorul care știe să formeze echipe, mijlocașul care creează spectacol și atacantul care încheie spectacolul cu goluri. Sezonul trecut, ceva a lipsit. Și a venit Kvara în vara lui 2022, picătura de strălucire maradoniană pentru a completa squadra de titlu.

Napoli a sărbătorit toată primăvara în așteptarea triumfului. Duminică, la 1-0 cu Salernitana, după golul lui Olivera, zeci de mii de oameni ieșiseră în stradă cu torțe și fumigene. Dia le-a stins bucuria atunci, s-au întors la casele lor după 1-1, însă știau că vine și momentul Napoli, era mult prea aproape, era imposibil să mai piardă acest titlu. Imposibil.

Zâmbetul lui Diego

Joi seară, 10.000 de suporteri fluturau steagurile albastre în peluza de la Udine. Lângă Vezuviu, 50.000 de fani umpluseră arena „Maradona” până la ultimul loc și încurajau Napoli ca la cel mai important meci acasă.

Când a egalat Osi în nordul Italiei, sudul Italiei e explodat de fericire. Crainicul striga Victor și mulțimea îi răspundea în delir: Osimhen. Și încă o dată, și încă o dată. Torțele erau aprinse. La ultimul fluier, Napoli era campioană. Italia avea doar o culoare. Azzurro.

De sus, din cer, Diego vedea tot. Și zâmbea. 


Comentarii (3)
Lecoqsportif
Lecoqsportif  •  05 Mai 2023, 22:13

Felicitari Jumatate, ai reusit sa produci inca un articol anost. Esti consecvent, ca nea Ovidiu.

mauru007
mauru007  •  05 Mai 2023, 06:16

Bine ca nu a scris CTP ca citeam de Santos acum.

VardyParty
VardyParty  •  05 Mai 2023, 04:28

Pai, daca traia Diego, stadionul se numea CUM?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează