OPINII  »  EDITORIAL

Egalii Olandei și Germaniei. De ce am fi dezamăgiți?

Articol de - Publicat marti, 30 martie 2021 22:20 / Actualizat marti, 30 martie 2021 22:48

Nu am trecut de grupe la Euro U21, dar putem fi supărați, dezamăgiți, după 1-1 cu Țările de Jos, 2-1 cu Ungaria și 0-0 cu Germania? Neînvinși, locul 3, cu 5 puncte, la fel ca nemții și olandezii, depășiți de ei doar la golaveraj.

Nu ne-am calificat, nu jucăm "sferturile", dar devenim un nume care contează la U21. Șapte puncte la turneul final din 2019, cinci acum. Nu mai intrăm pe teren deja învinși, cum era odată. Ne-au dominat batavii, dar puteam să-i batem. I-am sufocat pe unguri și eram capabili să le umplem plasa. Ne-au dominat și germanii, însă, cu mai mult noroc, mingea ar fi ricoșat în plasă din bara lui Mățan și cine știe dacă, la 1-0, Nmecha, Berisha și colegii lor ne-ar mai fi egalat?

În primăvara lui 2021, la tineret, nu suntem Ungaria, ultima în serie, cu un mare zero la victorii și egaluri, cu două goluri marcate și 11 primite la ea acasă, în ciuda sutelor de milioane investite de Viktor Orban în naționale, echipe de club, academii de juniori, stadioane și tot ce și-ar mai dori fotbalul maghiar.

Ceva însă nu-mi dă pace. Cum de, în selecționata lui Adrian Mutu, unul dintre marii noștri atacanți, cei mai buni "tricolori" la acest Euro au fost Andrei Vlad și Alex Pașcanu, portarul și unul dintre fundașii centrali?

Egalii Olandei și Germaniei. De ce am fi dezamăgiți?
foto: Raed Krishan/GSP

Aș fi vrut mai mult în atac. Moruțan, imagine a suferinței. Zecile de milioane de care vorbește patronul lui îl apasă prea tare.

Ne-au lipsit patru oameni esențiali. Man, Mihăilă, Hagi și Coman ar fi ocupat toată ofensiva. Cu ei, sigur am fi jucat "sferturile" CE U21. Dar toți patru au făcut pasul înainte, cel așteptat. Sunt la naționala mare și nu se mai pot întoarce. Acesta este rolul tineretului. Să promoveze jucători. Dacă și din actuala generație U21 mai avansează câțiva la seniori, e scop atins, misiune dusă până la capăt. 


Comentarii (17)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 Martie 2021, 17:44

...sa fim seriosi ...nu suntem buni de nimik la U21...si nici nu vom fi in vecii vecilor ...Amin...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 Martie 2021, 17:38

...sa fim seriosi ...nu suntem buni de nimik la U21...si nici nu vom fi in vecii vecilor ...Amin...

cipinho79
cipinho79  •  31 Martie 2021, 12:50

evident prin prisma rezultatelor nu avem nimic de reprosat iar comparatia cu Ungaria e foarte buna. Parerea mea e ca Radoi ar fi putut sa-i lase mai multi jucatori lui Mutu, ar fi fost in avantajul tuturor sa prinda minute la Euro, putina experienta in plus, incredere si cine stie poate o calificare din grupe. prezenta lui Petre a fost de neinteles, un jucator lent, indolent, fara tehnica, esuat pe la toate echipele. O alta greseala a lui Mutu a fost modul in care l-a utilizat pe Octavian Popescu, el a intrat foarte bine cu Ungaria putea prinde mai mult cu Germania si mai repede inainte ca nemtii sa se cantoneze in aparare sa tina de rezultat. practic jucatorii nostrii de viteza erau ideali la inceputul jocului, nu in minutul 75 !!! degeaba il criticam pe Morutan ca n-a jucat bine, cand el a intrat dupa ce spatiile au fost inteligent inchise de jucatorii germani

Vezi toate comentariile (17)
Comentează