OPINII  »  EDITORIAL

3 M

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2022 14:33 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 14:36

Dacă mai era nevoie de o dovadă, acum o avem. Apariția ei spune, încă mai clar, cine e aliatul și cine dușmanul neîmpăcat al sportului. Suita care descrie cele două forțe conține trei episoade succesive, înregistrate în ultimele 10 zile în Anglia. Paradoxul e modernizarea. Ea e atât adversarul, cât și aliatul sportului.

Episodul 1: Liverpool - ManU, golul 2, minutul 22. Autor statistic: M. Salah. Autor real: 25 de pase și 10 jucători. Circulația calculată și accelerația finală a schemei nu au egal în ultimii aproape 50 de ani. Fundația a fost pusă în 1974. 

Minutul 1 al finalei Cupei Mondiale '74 a fost consumat de 14 pase consecutive și un penalty cu care Olanda a lovit Germania, înainte de primul ei contact cu balonul. Dar asta era science-fiction. Liverpool a făcut din această ruletă letală un procedeu integrat. Iar asta înseamnă modernizarea efectivă a jocului de fotbal.

Episodul 2: Tyson Fury și Dillian Whyte, înconjurați de 94.000 de spectatori, pe Wembley. Videotehnologia i-a făcut vizibili de pe ultima bancă a marelui templu. Tehnologia a făcut, astfel, din box un sport compatibil cu instinctul mulțimilor asociate fotbalului. Iar asta e, evident, modernizare. La fel și upper-cut-ul care l-a secerat pe Whyte. 

3 M

Lovitura lui Fury e, deja, considerată cea mai curată execuție din istoria boxului. Precizia și explozia neanunțată a loviturii au venit din dotarea unei drone. Tyson spune că a repetat execuția, în neștire, vreme de două săptămâni. Modernizarea e, iar, un cuvânt inevitabil.

Episodul 3: organizatorii au anunțat că tenismenii ruși și belaruși nu pot participa la Wimbledon. Medvedev, Rublev, Hacianov, Sabalenka, Pavliucenkova și Azarenka au învățat tenis de la Putin și și-au primit binemeritata pedeapsă. Decizia vine din alinierea minții umane la rigorile cele mai proaspete ale absurdității. Iar absurditatea e fructul favorit al modernității. 


Comentarii (4)
maradona79
maradona79  •  29 Aprilie 2022, 13:10
Postat de Victor Ba pe 28 Aprilie 2022, 19:19

La razboi ca la razboi, dle Traian Ungureanu. Nu fiti mai catolic decit Papa. Ce se intimpla in Ucraina nu va impresioneaza? doar interzicerea unor sportivi rusi la unele turnee?

Nimic nou sub soare. Autorul simte discriminarea sportivului rus, mai putin cea a civilului ucrainean caruia ii este discriminat dreptul la viata. 'absurditatea e fructul favorit al modernității' spune autorul, pentru care probabil ca genocidul de la Bucea are o logica, e lipsit de absurd. Acum cateva saptamani... https://www.gsp.ro/opinii/editorial-traian-ungureanu-green-passenko-656444.html

boribgue
boribgue  •  28 Aprilie 2022, 19:20
Postat de maradona79 pe 28 Aprilie 2022, 17:06

Tara arde si baba se piaptana. Cam asa e TRU cu punctul 3. Ucrainencele violate de soldati rusi sunt convins ca ar fi fost fericite sa-l vada pe Medvedev jucand.

Parfum comentariul.

778201336336563
Victor Ba  •  28 Aprilie 2022, 19:19

La razboi ca la razboi, dle Traian Ungureanu. Nu fiti mai catolic decit Papa. Ce se intimpla in Ucraina nu va impresioneaza? doar interzicerea unor sportivi rusi la unele turnee?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close