OPINII  »  EDITORIAL

Brighton & Hove & Inexplicabil

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 16:04 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 16:12

Cronicari candidați la doctorat au stabilit adevărul științific: Arsenal a pierdut titlul și lupta cu City în aprilie. Atunci, de-a lungul a trei săptămâni sterpe, Arsenal a pierdut 9 puncte în 4 meciuri. Alți cercetători au ajuns la concluzia că deraierea e mai recentă: doar două meciuri câștigate din ultimele șapte. Răspuns: așa e și așa e, numai că altfel.

Arsenal a avut ghinionul să renască în momentul nepotrivit, adică în vremuri pe care City le-a băgat, deja, în buzunar. City e acea mașină monstruoasă prea ocupată cu reconstrucția fotbalului pentru a-și băga în seamă rivalii. Dar despre City și măreția ei contradictorie, mai târziu. După "tripla" care începe sâmbătă cu adjudecarea titlului și va continua cu anexarea FA Cup și a Ligii Campionilor.

Până atunci, trebuie spus că echipa care atrage admirația fără rezerve (deși și ele au jucat excelent) e Brighton. În acte: Brighton & Hove Albion FC. Echipa care e în stare de orice atentat pentru că atacă și când se apără. Brighton nu are definiție. În schimb, are, din 2019, încoace o stare de rebeliune pe care Graham Potter și, apoi, Roberto De Zerbi au îndrumat-o fără să o fi inițiat.

Brighton & Hove & Inexplicabil
Roberto de Zerbi (foto: Guliver/Getty Images)

Oamenii de știință nu au găsit explicația, dar Brighton continuă să pescuiască jucători fără cotă pe care îi transformă în staruri spre a-i pierde după un sezon. Mac Allister, Sarmiento, Enciso, Caicedo? Vreți să repetați? Și tot la Brighton se retrag și erup înțelept toți foștii și cândva-super-potențialii: Adam Lalana și Danny Wellbeck. Urmează, din sezonul viitor, James Millner. Încă o dată, nimic nu e rațional și nimic previzibil la Brighton. De la 1-5 cu Everton la 3-0 cu Arsenal orice acrobație e posibilă, cu sau fără plasă de salvare.

Singurul lucru cert e că Brighton va mai organiza câteva ambuscade majore, își va pierde jucătorii de bază în următoarele câteva luni, se va întoarce și o va lua de la cap. După care, peste 2-3 ani, va retrograda. Tot inexplicabil.


Comentarii (17)
antirisc
antirisc  •  22 Mai 2023, 12:12

Bla bla blancos se odihnesc într-o ligă de două echipe care ridică trofeul cu rândul. LaLiga e un fel de Mikonos pentru ei și îi face să joace maximum o duzină de meciuri tari într-un sezon în care, dacă nu conduc lejer, arbitrii nu iau nici o decizie contrară lor. Ați remarcat că la sfârșitul meciului Marciniak își cerea scuze lui don Carlo, de aproape s-a aplecat să-i sărute inelul? D-aia, când au dat de fotbal, ***. Acest articol despre asta e. Plânsete pentru o echipă de acum decenii care era atât de bună, încât domina mai clar decât o face City acum. Lacrimi dedicate *** din uefa și fifa... Plângeți pentru bla bla blancos mai departe...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  20 Mai 2023, 13:05

Prin Anglia sunt 2 categorii de conduceri: unele reactive si fara rabdare, care compromit obiective importante numai pentru ca managerii nu-s de acord cu ei si o a doua categorie, cu rabdare si incredere nelimitate, chiar daca se rateaza in serie toate obiectivele, mai putin unul! Din prima categorie face parte Levi, care a avut tupeul sa-l demita (sau sa-i provoace demisa) lui Conte, in timp ce la "tunari" Arteta poate sa-si vada linistit de treaba, chiar daca pierde un avantaj de 8 puncte si pierde jenant cu City si cu de Zerbi!

VanBasten
VanBasten  •  19 Mai 2023, 11:31
Postat de anti.cioban pe 19 Mai 2023, 10:34

Nu ma, lucrurile nu functioneaza pe "stim noi ca" si pe "orice om inteligent isi da seama". Oamenii cu adevarat inteligenti inca isi amintesc cum Geoana (in prezent secretar-general adjunct al NATO) era prezentat cu maxima certitudine ca "omul rusilor". Asta desigur in vreme ce Basescu, intre timp dovedit ca fiind turnatorul Petrov, a fost reales presedinte prezentandu-l pe Geoama ca "omul rusilor", dar prima vizita de stat a facut-o la Moscova. Pana una-alta, faptul ca USR colcaie de securisti si de urmasi de securisti e un fapt verificabil (vezi sentinta de politie politica primita de madam Wring etc) . Ca AUR ar fi partid pro-rus in conditiile in care SImion zbiara de cand e in politica despre unirea Basarabiei cu Romania pare cam neclar.

Cand te plimbi pe la ambasada Rusiei, nu prea mai lasi loc de interpretari.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează