OPINII  »  EDITORIAL

Conte de Spurs

Articol de - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 12:34 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 12:37

Oare de ce atâția antrenori nu vor să lucreze pentru un club cu un stadion superb, o colecție de staruri încă vii și o tradiție fără pată? De ce își respinge Tottenham Hotspur pețitorii? 

Pochettino nu ar fi vrut să se întoarcă, nici dacă PSG îl scăpa de Messi. Sergio Conceicao și Paulo Fonseca nu uită negocierile eșuate anul trecut. Gennaro Gattuso e o glumă născocită de Fabio Paratici, directorul sportiv al clubului și omul care crede, mai nou, că îl poate aduce pe Antonio Conte (pentru care a lucrat la Juve). A crezut cu temei.

Nuno Espirito Santo a fost concediat pentru că Nuno Espirito Santo a fost mistuit de Spurs. Ce a fost fotbal cu artificii, vreme de patru ani, la Wolves a devenit dezordine subacvatică, după patru luni cu Tottenham. Ceva e blocat pe White Hart Lane. 

Ce se vede e că Spurs au cel puțin doi granzi dislocați. Kane și Dele Alli sunt plecați cu gândul la City și Real, dar se prezintă la meciurile lui Tottenham. Problema e mai gravă decât un 0-3. Dacă ManU nu încasa un 5-0 acasă de la Liverpool, înainte de a crucifica Spurs, criza se amâna. 

Acum, echipa și moralul sunt nicăieri. Daniel Levy, boss-ul cel mare, are o singură șansă: să rabde o reconstrucție. Spurs nu se mai poate rearticula în formula pestriță și nevrotică a ultimilor doi-trei ani.

Conte de Spurs

Până la Conte, era de notat ca variantă serioasă Graham Potter - necunoscutul care a făcut din Brighton o echipă nouă, temerară și capabilă să ia un punct la Liverpool, plecând de la 0-2. Dar Levy și cultura Premier League insistă în fixația care a falimentat Realul: bani și celebritate! 

Conte era vânat prin toată Italia de telefoane și mail-uri care trimiteau cifre cu zerouri tot mai numeroase în coadă. Acceptând postul pe White Hart Lane, noul Conte de Spurs are onoarea să devină următoarea victimă a blestemului Tottenham


Comentarii (3)
fronegigel2021
fronegigel2021  •  03 Noiembrie 2021, 15:52

Spurs nu face parte din elita fotbalului mondial, finala de Champions reprezinta ceva unic, de aceea a fost snobata de antrenori de top. Pochettino a obtinut maximul posibil, Tottenham revine la mediocritatea care o caracterizeaza de peste un secol, mai mult de o calificare in cupele europene nu i se poate pretinde noului “conte de Spurs”.

reteleanu
reteleanu  •  03 Noiembrie 2021, 14:31

cred totusi ca jucatorii englezi (kane si alli la astia, greenwood, rashford si toti cei de la united, foden si sterling la city) sunt supraevaluati. si pe urma lumea se mira: "cum, dom'le, cu vedetele astea?!" care vedete?

fibra
fibra  •  03 Noiembrie 2021, 13:38

E de vazut daca Antonio va reusi in comparatie cu Allegri la Juve (deocamdata).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează