OPINII  »  EDITORIAL

Eroi, incidente și ruletă

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 16:08 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 16:10

Romanele de aventuri au eroi cuminți. Personajele își fac sârguincios datoria de viteji dotați. Cele mai bune romane de aventuri sunt cunoscute sub numele de drame și au eroi radicali care provoacă accidentele din care se naște sau piere norocul.

Liverpool - Arsenal a fost un roman de aventuri scânteietor până la 0-2. După aceea, aventura a trecut într-o dramă provocată de apariția eroilor și incidentelor radicale. 

Mikel Arteta știa ceva. Înaintea meciului, Arteta a amintit, înfrigurat, că Anfield e o „junglă”, iar Liverpool prosperă în condiții de haos. Așa a fost.

Totul a început cu imprudența lui Xhaka. O ciocnire fără rost cu Alexander-Arnold a aprins tribunele și l-a relansat pe Arnold, până atunci paznicul înșelat de Martinelli. Apoi, chiar la pauză: un incident fără seamăn. 

Andy Robertson i-a reproșat ceva tușierului Hatzidakis și s-a trezit cu un cot în gât. Din păcate, arbitrii nu pot fi eliminați. Dar tribuna a decis să mijlocească răfuiala. Totul s-a schimbat. În a doua jumătate, Liverpool a jucat scuturată de combustie nucleară.

Eroii au început să toarne aberație după aberație. Alexander-Arnold a driblat ca în spatele blocului printre picioarele lui Zincenko și a servit centrarea de 2-2. Arnold e cel mai bizar personaj al fotbalului european. 

Eroi, incidente și ruletă
Liverpool - Arsenal

Un fundaș dreapta care se crede aripă pentru că e mijlocaș. Și un efeb fără gabarit care visează în defensivă, dar se trezește brusc și răstoarnă terenul în capul adversarului. Așa a fost cu faimoasa afacere a autului mortal din meciul cu Barcelona, așa și cu incredibilul "nutmeg" (urechi/craci) aplicat lui Zincenko.

Și, în sfârșit, Aaron Ramsdale. Eroul care a luat de ceafă răsturnarea și a răsturnat-o. Liverpool aranjase cu destinul să câștige. Ramsdale a parat de două ori mingi imparabile și a oprit avalanșa. 

Concluzia e că fotbalul e un joc de ruletă, furnizor de sinucideri printre adolescenți și câștigător pentru echipele mature. Arsenal e cea mai tânără echipă din Premier Leage. Manchester City e educată de Pep Guardiola.

TRU (Londra)


Comentarii (8)
VardyParty
VardyParty  •  17 Aprilie 2023, 18:30
Postat de Tibisor pe 12 Aprilie 2023, 18:56

Sper ca intr-o zi Klopp o sa-si dea seama ca Arnold e mai OK ca mijlocas dreapta !

... si nu va mai dura mult. Deja i s-a pus asta in vedere. Ce crezi, ca aia la 'Pool nu citesc ziarele??!

Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  13 Aprilie 2023, 12:22

T.R.U. are talent, dar, uneori, materialele lui pot fi categorisite drept "forma fara continut"! Chiar nu era momentul sa-i laude pe "cormorani", capabili in acest sezon doar sa le ... puna piedica unora! Oricum, ma bucur ca Arsenal are bilant pozitiv cu ei, dupa sezoane consecutive cu infrangeri la scor (pe Anfield) si fara victorii (pe teren propriu)!

zorrozabal
zorrozabal  •  13 Aprilie 2023, 08:28

Pare ca singura explicație de ce Arsenal trebuie sa joace cu „gaura” Zincenko,nu poate fi decât vreo directiva de la guvern!Lent,numai pase la adversar,dar e titular și cu... pretenții de lider!Se apucase unul din comentatorii transmisiei de pe DIGI sa zica ca„City a reușit sa se descotoroseasca de Zincenko și de Gabriel Jesus și inca și pe bani”,dar probabil ca au fost„atenționați”de cineva de undeva, ca imediat dupa aceea, vreo 5 minute au cautat sa„o dreaga”!Ca nuu,Zincenko e nemaipomenit și ca el a vrut sa plece de la City,ca sa incerce ceva nou,unde sa poate sa iși puna in valoare...la la la și tra la la!In cazul asta, lui Arteta nu-i ramâne decât sa o bage pe Svitolina ca tot s-a stabilit la Londra(ba nu,am uitat ca a nascut),ori pe Marta Kostiuk, ca o fi ea masiva,dar macar e combativa!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează