OPINII  »  EDITORIAL

Grand Slam plus

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 16:14 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 16:51

Paza bună trece din lac în puț. Protejat de impurități etice și etnice, Wimbledon s-a ales cu înlocuitorii lor, sub altă înfățișare. 

Mai întâi, Rybakina, o rusoaică protejată de pașaport kazah. Apoi, o finală masculină integral negaționistă: Djokovici versus Kyrgios. Un Nevaccinat contra unui Anti-sistem. Lipsit de puncte și pondere ATP prin grija propriilor rigori, turneul a trecut în regim demonstrativ și a sfârșit prin a-i aduce lui Djokovici încă un Grand Slam. În statistici, sexul, genul și preferințele etice ale noului Grand Slam colecționat de Djokovici nu vor conta.

Grand Slam plus

Dacă recapitulăm, dăm de un joc amețit și răsucit până la ridicol de reguli și filtre variabile, decise de birocrații harnice, pline de imaginație și excelent necoordonate. Anul a început la Melbourne cu Grand Slamul Vaccinaților de Toate Semințiile și deportarea lui Djokovici, Marele Nevaccinat. A urmat Roland Garros, pe post de Grand Slam Slobod al Vaccinaților și Nevaccinaților Ruși și Non-Ruși. Asta, dintr-un motiv evident. Restricțiile nu-și aveau rostul. Turneul nu putea fi câștigat decât de Rafael Nadal, deținătorul lui permanent (oricum non-rus și vaccinat).

După 145 de ani, Wimbledonul și-a schimbat statutul și s-a desfășurat ca Grand Slam al Non-Rușilor Cu sau Fără de Vaccin. Urmează Flushing Meadow, în regim de Grand Slam al Vaccinaților Ruși și Non-Ruși. Pașapoartele nu mai contează, fișa medicală decide.

Ceva lipsește. Cercul nu se poate închide fără suplimentări. Măcar de anul viitor, ar trebui puse la punct și lansate: un Grand Slam al Vaccinaților Non-Ruși și un Grand Slam al Nevaccinaților Ruși (cu premii în regim de depunctare). 


Comentarii (6)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  14 Iulie 2022, 10:39

Ca de obicei...foaaaarte slab. Groaznic.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Iulie 2022, 20:03

...l ai facut pe NK anti sistem ca sa ti iasa articolul ...NK mai se cearta pe teren cum au facut si altii si cum fac si altii ...mai isi spune parerile ca orice om ...dar de unde pana unde anti sistem ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Iulie 2022, 19:40

...de unde pana unde NK este Anti-Sistem ...ca asa vrei tu ?ia da exemplu la ce te referi cand spui sistem ...si da exemplu cu NK anti sistemul tau nu v ar mai rabda pamantul de jurnalisti care dezimformati ... NK este cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor ...omul isi vede de tenisul lui ...in loc sa l apreciati si atat ...voua vi se pare prost ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează