OPINII  »  EDITORIAL

Jos Djokovici, titan inferior!

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 10:26 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 10:26

Să uităm Open-ul australian! A câștigat tenismenul greșit. Novax Djokovid e inacceptabil pentru că e pătat de propriile convingeri și nu știe să se facă preș. 

Pentru asta a fost deportat la ediția trecută, când eroismul guvernului australian a evitat moartea a milioane de oameni amenințați de racheta unui sârb. Spre rușinea lui, Djokovici a câștigat al 22-lea Grand Slam, dar rămâne dușmanul științei și, mai grav, fiul lui Srdjan, adeptul lui Putin.

Cum am ajuns aici, adică nicăieri? Cum am ajuns să lichidăm respectul pentru valoare și să disprețuim insistența ei în fața adversității? Răspunsul e: din spirit de turmă și din prostie ambalată în virtute. 

Căci traficul de insulte care trece, azi, drept discernământ și dragoste de sport a devenit posibil numai după ce Djokovici a fost demonizat în folos public. Da, astăzi suntem toți niște palavragii otrăviți, dar deruta a fost declanșată de cineva anume. 

De supermenii care dețin drepturile de difuzare ale binelui și adevărului absolut. Ei au lovit primii și ei au dezlănțuit nevroza în care ne scăldăm cu delicii turbate.

Djokovici a răspuns câștigând la pas Openul. Cu o excepție: jocul în care l-a dezintegrat sistematic pe australianul De Minaur. Întrebat de Jim Courier de ce a ținut să facă asta, Djokovici a răspuns: „Pentru că asta am vrut!”. 

Răspuns crâncen și, până la urmă, nesportiv. Resentimentul mustește și nu e nimic de făcut. Lumea cu toate sporturile, artele, celebritățile și anonimii ei mustește de resentiment. Așa arată rezultatul scufundării în ura moșită de ascensiunea moraliștilor.

Jos Djokovici, titan inferior!
Novak Djokovic // sursă foto: Imago Images

Dar Open-ul australian nu contează. Viitorul e luminos și inevitabil. Pe 28 august începe Openul Statelor Unite. Mai precis, Openul Moderna. Turneul are onoarea să fie sponsorizat de Moderna, producătoarea minunatului vaccin suspendat de guverne și fugărit de anchete. 

Vom avea și o eroină net superioară primitivului Djokovici: Billie Jean King. Doamna King, Regina virtuții, a luat banii pe un clip în care glorifică rolul istoric al companiei Moderna. 

În sfârșit! Cineva ne arată calea dreaptă. În tenis și în viață. Slava King! Slava Moderna! Jos Djokovici, titan inferior!


Comentarii (78)
IonSaliu
IonSaliu  •  03 Februarie 2023, 13:38
Postat de zb59 pe 03 Februarie 2023, 08:50

De acord cu tine in unele privinte. Dar finalul sau este de-a dreptul hilar: “ A bifat greşit că “nu intrase în nicio ţară straină în ultima perioadă”. Djoković se antrenase în Spania un timp. Nu văd gravitate sanitară în acea situaţie.”:)) Asica intr-o perioada mai mult decat aiurea, pe care am trait-o cu totii,si la expunerea pe care o avea Nole (ca unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie) el si echipa lui il lasa pe unul sa “bifeze gresit”. Ce? Nu ca Nole ar fi avut, sa zicem, ochii caprui in loc de albastri, ci faptul ca tipul dusese in alta tara! Pai asta era o indormatie cruciala, si un adevar pe care il stia lumea,mca da, el se atrenase in Spania! Si atunci, folosind o minima logica, cu a putut “ala” sa “bifeze gresit”?! Pur si simplu au mintit! Iar daca tu nu vezi gravitatea intr-o minxiuna, atunci, riscurile sint, intradevar, foarte mari!

Eu am fost refugiat în Iugoslavia în 1984–1985. Am tradus în Engleză aplicaţiile de azil politic ale Românilor. Am fost şi la consulatul Australian din Belgrad să traduc pe viu. Consulatul era plin cu Sârbi care solicitau viza pentru emigrarea în Australia. Cererile de vize sunt disponibile doar la consulate. Ce campion, mai ales cu bani, îşi permite să piardă o groază de timp la un consulat?! Îşi permit însă să angajeze asistenţi care să se ocupe de chestiile birocratice. Să adaug şi faptul că formularele sunt scrise în jargoane juridice greu de înţeles pentru cei care nu sunt avocaţi. Poate că asistentul Sârb al lui Novak Djoković o fi tratat mai superficial formularul în limba Engleză. S-o fi gândit că Novak nu a trăit în nicio altă ţară. Oricum, sanitar nu există niciun pericol fiindcă ai fost un timp într-o ţară straină. Ca să intre acolo, Novak Djoković a trebuit să arate un certificat de sănătate. La fel, şi la întoarcerea în Sârbia. Bottom line: lui Novak Djoković i se trage toată reacţia potrivnică lui datorită faptului că nu este Occidental. Ilie Năstase a păţit-o primul, când NU SE CONCEPEA CA UN NON-OCCIDENTAL SĂ FIE CAMPION DE TENIS. CEA MAI POTRIVNICĂ REACŢIE FAŢĂ DE ILIE NĂSTASE A FOST LA WIMBLEDON — CUIBUL SPORTULUI ARISTOCRAŢIEI.

ninel71
ninel71  •  03 Februarie 2023, 12:56
Postat de ntmarcel4 pe 02 Februarie 2023, 16:45

de data asta un articol de *** dar cu pretentii de intelectual subtire si rebel ; Djokovivi este un mare tenisman si atit ; in rest este un primitiv cu accente patriotarde si macho est europene; nicio farama din clasa umana a lui Federer. Referirile la vaccin din partea unui 'scriitor' fara nicio urma detectabila de cultura medicala sau epidemiologica nu fac decat sa dea apa la moara milioanelor de prosti care mai degraba ar muri decit sa-si implanteze 'chipuri ', iar faptul ca-i pot imbolnavi pe altii e doar o teorie a conspiratiei iudeo masonice ; sus variola, pojarul, difteria, tetanosul si restul porcariilor injectabile! TRU imbatranesti urit!

Să înțeleg că tu faci parte din categoria celor deștepți , pentru că te-ai vaccinat ? Asta reiese din comentariul tău .

mariusrelu
mariusrelu  •  03 Februarie 2023, 11:23

Citat: "... eroismul guvernului australian a evitat moartea a milioane de oameni amenințați de racheta unui sârb". Ce ironie stupida! Denota mentalitatea romaneasca de a aplica regulile in functie de statutul celui in cauza. Esti smecher, poti intra intr-o tara aflata in carantina... esti un amarat, nu e voie, la revedere! Asta ne invata pe noi Dl. TRU. Regulile, legile, asa cum sunt ele - bune sau nu, trebie aplicate la fel, pentru toata lumea. Altfel, ramanem neamul lu' "merge si-asa". Si vom ramane.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează