OPINII  »  PREMIER LEAGUE

Liverpool sau City sau City sau Liverpool?

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2022 09:36 / Actualizat joi, 24 martie 2022 09:36

Liverpool sau Manchester City? Cine va reuși cvadrupla (Champions League, F.A. Cup, Premier League, Cupa Ligii)? O basculantă de trofee e prea mult. De fapt, miza e Premier League.

 Va reuși Liverpool să recupereze un handicap cândva de 14 puncte? Prins într-un vechi cult pentru Liverpool, subsemnatul pariază pe Manchester City. Echipa lui Guardiola e, pur și simplu, mai "adâncă" și joacă un fotbal de sistem, stabil și cuprinzător. De aici, întrebarea reformulată: sistemul sau nervul?

Diferența profundă între fotbalul Guardiola și fotbalul Klopp ține de capacitatea de a forța verdictul, indiferent de situația din teren. Aici, Liverpool e în avantaj. În vreme ce City își „convinge" adversarul să cedeze, la capătul unei demonstrații vaste de tehnică și inteligență, Liverpool lovește și ia punctele fără alte discuții. Cine a văzut Arsenal-Liverpool știe ce înseamnă asta.

Arsenal a făcut o primă repriză fluentă și superioară. Liverpool a întrerupt prelegerea cu 2 goluri, în 270 de secunde brutale și fatale. Acolo unde City defilează, Liverpool dictează.

 Ajungem iar la lipsa de „punch" și la dogmatismul lui Guardiola. Fără vârf de profesie, City continuă să alimenteze speculații mereu infirmate pe tema Erling Haaland. Liverpool a operat fără fanfară și și-a adăugat doi "executivi" nemiloși: Diogo Jota și Luis Diaz (în măcelăria în care lucrează deja Sadio Mané și Mohamed Salah)

Liverpool sau City sau City sau Liverpool?
Jurgen Klopp și Pep Guardiola, foto: Imago

În sfârșit, psihologia e altă problemă nerezolvată la City. Guardiola nu pare gata să schimbe jocul din mers dacă lucrurile nu merg bine. Crystal Palace a făcut un punct din această împrejurare. În schimb, Liverpool pare să aibă reacție la orice. Diferența de tonus moral e, de altfel, vizibilă în tribune: Etihad e hotelul unui public pasiv, spre iritarea lui Guardiola. Anfield joacă în fiecare meci pe care îl găzduiește.

Așadar, Liverpool! Deși e de crezut că Man City va fi campioană. 


Comentarii (3)
4822869191110605
Billy Imbert  •  25 Martie 2022, 18:55

Doar Liverpool mai poate face cvadrupla….

brujo
brujo  •  24 Martie 2022, 14:25

YNWA !

tataika
tataika  •  24 Martie 2022, 14:08

Liverpool forever!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează