OPINII  »  EDITORIAL

Meciuri - „cheie”

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 10:03 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 10:04

Manchester City a câștigat deja campionatul, United a mai pierdut un tren. Și o parte dintre jucătorii din Premier League nu mai doresc să pună genunchiul în pământ

E posibil? Se cunoaște numele campioanei cu 37 de etape înainte de final? Ei bine, numele campioanei e Man City. Pur și simplu. Guardiola a asamblat Man City III - un bombardier supraîncărcat de Haaland și ușurat de plecarea lui Sterling și Jesus. În rest, probleme de joncțiune și tracțiune.

United, victima unui blestem?

Liverpool nu are o formulă mediană și caută mijlocași. Energia și tonusul plantate de Klopp încep să se stingă, așa cum e normal pentru un mecanism folosit prea mult timp în regim de urgență. Man United e victima unui blestem care spune că orice decizie e greșită. Eșecul penibil cu Brighton nu e o surpriză, ci continuarea coerentă a confuziei. Ten Hag? Ronaldo spre 40 de ani și cu dor de ducă? Eriksen racolat fără explicații? Dalot, Maguire, McTominay, Fred reținuți fără explicații?

Meciuri - „cheie”

Plutind într-un nor nevrotic

Peste tot, una și aceeași constantă: decizii proaste care încearcă să repare deciziile proaste de dinainte. United a ajuns un colector de aberații. Până și fanii au contribuit cu propriul acces de tembelism și s-au încăierat în tribune. Toată lumea legată cumva de Man U e parte a unui nor nevrotic, se bâlbâie, dă vina pe cel mai apropiat prieten și sfârșește prin a se face de râs, cât mai public posibil. Straniu! Ferguson nu putea fi etern și asta pare să surprindă în continuare clubul.

Cei care nu mai vor să facă pe clovnii antirasiști

Așadar, Man City are cu cine juca, dar nu are cu cine pierde. În dispută sunt doar locurile 2-4 și evitarea retrogradării. Totul într-o atmosferă purificată de revolta secretă a jucătorilor care nu mai vor să facă pe clovnii antirasiști. Mesajul a fost transmis după o întâlnire a căpitanilor de echipă din Premier League. După doi ani de exhibiționism oficial, ritualul cu genunchiul jos va fi pus în scenă doar la meciurile - „cheie".

Speranța e că, din sezonul viitor, nu vor mai exista meciuri - „cheie", ci doar meciuri de fotbal cu o minge sferică, pe o suprafață plană, cu 22 de jucători, timp de 90 de minute.


Comentarii (4)
iliecernea
iliecernea  •  14 August 2022, 12:22

Omul Guardiola este fermecator: vorbeste 4-5 limbi, si-a pastrat modestia de odinioara, insa antrenorul cu acelasi nume este cel mai PERFID gropar al fotbalului. A dezgropat antifotbalul inventat de A. Niculescu (acelasi care l-a umilit pe Dobrin in Mexic’70), pe care l-a dus la nivel de arta. Cum poti primi gol daca tii mingea la 70 m de propria poarta? Asta fac echipele lui Bebitza Catalanu’, obsesia pentru pasele orizontale ar fi un interesant studiu pentru Harvard. Bobitza castiga campionatul datorita superioritatii zdrobitoare a lotului pe care il are la dispozitie, insa limitele se vad in Champions League. A incasat infrageri UMILITOARE in cea mai importanta competitie europeana intercluburi, prea incapatanat si narcisist pentru a-si revizui atitudinea. Degeaba a fost elevul lui Cruyff, jocul sau n-are tangente cu evolutiile acelui dream team. Cand va recastiga Champions League? Probabil, NICIODATA! P.S. Din respect pentru adevar, trebuie spus ca temporizarea lui A. Niculescu a fost reinventata si perfectionata de Aragones, care a castigat Campionatul European din 2008 cu acel sistem, adica in perioada in care Bobitza Catalanu’ aspira sa devina antrenor.

joenegut
joenegut  •  13 August 2022, 17:08

Cred ca este prea devreme pentru un pronostic. În Supercupa Liverpool a dominat pe City sau aia nu se pune?

zorrozabal
zorrozabal  •  11 August 2022, 08:33

La un campionat așa de tare ca Premier league,un articol pe masura!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează