OPINII  »  EDITORIAL

Salah In Absentia

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2021 12:11 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 12:14

Cînd nu dă sfaturi pe teme vaccinale, Jurgen Klopp are dreptate. Dacă Mohamed Salah marca minunea din meciul cu City, dar avea scris pe spate Messi sau Ronaldo, golul ar fi devenit subiect unic pentru un deceniu de acum înainte. Dar pe Salah scrie doar Salah. De cinci ani la Liverpool, din ce în ce mai bun, chiar la 29 de ani, perfect discret și mereu gata să mai producă o capodoperă.

Și atunci? De ce nu e Salah așezat măcar cu un raft mai sus? De ce nu e Salah descris drept ce e pe cifre, tehnică și artă: cel mai bun jucător al lumii. Unii cred că Salah are ghinionul de a juca într-o linie de atac scăpărătoare. Prea mult succes colateral strică. Sadio Mane, Diogo Jota și Roberto Firmino sunt vinovați prin propriile calități. Alții dau vina pe năravul lui "diving". 

Salah știe să caute și să obțină penalty-uri fictive. West Ham, Everton și Leicester pot oferi relații, pe baza meciurilor din sezonul trecut. Poate că ostilitatea englezilor față de diving explică multe. Recent presa a dezgropat episodul uluitor cu Didier Drogba huiduit de galeria Chelsea pentru simulări de care urma să beneficieze Chelsea. Dar să nu uităm: dinastia Casei de Diving numără maeștri cu imagine și cotă intactă - Ronaldo, Neymar, Suarez și chiar Messi.

Salah In Absentia

Rămâne deficiența geografică: Salah e egiptean. Adică vine dintr-un tărâm străin de fotbalul mare. Dar Elneny și Mido au fost titulari la Arsenal și Tottenham, fără ca tribuna să fi protestat cu harta în față.

În sfârșit, tot ce mai e de luat în seamă e mistica. Un mare jucător e sanctificat numai dacă vrea și poate să intre pe radarul de adorație. Adică să își promoveze misterul și să stimuleze apetitul altora pentru cultul supereroului. Salah nu știe sau nu e interesat. Și asta înseamnă că nu ne e contemporan, ci joacă in absentia. Ca o fantomă productivă.


Comentarii (8)
dragan
dragan  •  10 Octombrie 2021, 22:08

p.s. am vazut azi, pe YouTube, o postare preluata de pe site-ul GSP! sa inteleg ca- vorba domnului Cosasu- va mondializati? nu stiu cum sta Familia Lucescu cu ficatul (colectiv), dar stiu ca cele 34 de trofee cistigate de domnul Lucescu-SENIOR-ca antrenor in fotbal, ii dau dreptul la o faima care merita aparata! bine, daca ma gindesc si ma socot, faima de-asta a avut si Halep, si Hagi, si Tiriac- pina si cei 3000 de romani-evrei ramasi in Romania: daca nu si-au aparat-o, inseamna ca, totusi, a fost o faima mai de neglijat, aproape-negociabila! asta e- unde nu-i onoare, fac legea onorificii!

dragan
dragan  •  10 Octombrie 2021, 11:39

sAlah stie, dar nu-i interesat! exista o explicatie, domnule TRU: spre deosebire de sora-mea, Lelia- care-i cunoaste doar din carti- eu am stat cu ei la masa si am mincat din aceiasi portie de orez! am inteles si comparatia domnului Cosasu- aia dintre Tora, Coran si Biblia ortodoxa-si-am respectat (inclusiv) lectia a patra, lectia cu intorsul celuilalt obraz! dar aici se despart toate drumurile noastre- baietii au fost invatati (de cineva) sa dea numai la ficat- ca doare si nu lasa urme-ori de ficatul meu nu se atinge nimeni! are dreptate si Mircea Badea: intr-o noapte, la un Cico intr-o benzinarie, mi-a povestit ca a mai fost un idealist inainte de noi care si-a donat ficatii-unul Prometeu: cica i-a scapat de dinozauri dar n-a reusit, in final, decit sa umple planeta de piromani! pe scurt, Maestre: de azi inainte, fiecare cu ficatul lui! si ce-o mai ramine!

10156568321649937
Marius Caseanu  •  10 Octombrie 2021, 05:16

Daca inteleg eu bine, Klopp NU are dreptate cand vorbeste despre vaccin. Deci esti si tu un liber-botnitar dac liber, care nu se vaccineaza sa nu-i creasca solzi si sa nu ramana impotent 3 generatii, nu? Cu asa ziaristi, nu-i de mirare ca Romanica si Bulgarica sunt coada Europei la vaccin, ia inteligenta, la civilizatie! Bravo taticu, ai spus-o frumos! Bleah....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează