OPINII  »  EDITORIAL

Științe politice

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 14:22 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 18:24

Suntem prizonierii debusolați ai guvernelor. Multe foste democrații, între care Austria, Australia, Italia și CTP, au renunțat la libertatea pe care obișnuiau să o cânte și să o apere. Toate au un sfârșit. Treptat, în mașinațiile domnitoare, apar fisuri. Cea mai vizibilă, dată fiind proiecția ei planetară, e afacerea Djokjovic.

Afacere - căci nimic nu ține de medicină în fanatismul unui guvern care și-a închis cetățenii cum numai Maeștrii Chinezi au reușit. Melbourne: 262 zile de carantină, peste 90% dublu-vaccinați, cu efect 35.000 cazuri zilnic. Clive James, cel mai vestit umorist australian, avea dreptate: problema australienilor nu e că se trag din pușcăriași - problema e că se trag din gardieni.

Afacere - căci Scott Morrison, primul ministru și vătaf al locului are alegeri peste 4 luni și trebuie să distribuie carne proaspătă de nevaccinat. Delicatesa e Novak Djokovic.

Un monoman înverșunat, un sectant bio-new age, la intersecția cu șamanismul voodoo-ortodox. Cine îl cunoaște așa bine pe Djokovic? Nimeni. Numai știința invocată mistic de apărătorii noștri permanenți știe câte ceva despre corpul lui Djokovic. 

Științe politice
Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages

Și spune că Djokovic a avut COVID și e, deci, nepericulos. Tot știința spune că „epidemia nevaccinaților” se clatină și vrea să își schimbe numele în „magnetul vaccinaților”. De două, de trei sau de câte ori vor decide oameni ca Morrison. Sau Omacron, fostul Președinte Macron care a promis fioros că va face amară (emmerder) viața nevaccinaților.

Știința înglobată în amenințările lui Omacron cuprinde alegerile prezidențiale de peste patru luni. Roxana Mărăcineanu, Ministru francez al Sporturilor, a declarat, la fel de răspicat, că Djokovic, izolatul de la Melbourne, va fi primit cu brațele deschise la Roland Garros. 

Știința înglobată în generozitatea Mărăcineană cuprinde umilința provocată de cunoștiința noastră de mai sus, Scott Morrison. Premierul australian a renegat un contract militar de multe miliarde cu Franța.

Știința, peste tot știința - cum se mai cheamă, azi, politica.


Comentarii (24)
jooferenc1907
jooferenc1907  •  12 Ianuarie 2022, 00:38

Domnule Ungureanu, ma surprindeti din ce in ce mai placut de la declansarea circului pe care il traim! Momentul tragic/comic pe care il traim reveleaza un Goya mai hidos, acele capricii redesenate!

adriann_
adriann_  •  12 Ianuarie 2022, 00:12
Postat de ando89 pe 11 Ianuarie 2022, 18:51

Asta voiam să menționez și eu: România 3000 de decese la milionul de locuitori, Australia sub 300... Spitale pline la noi cu cazuri Covid, secțiile ATI sufocate, 89% dintre bolnavii de cancer înregistrați la sfârșitul lui 2019 au decedat între timp... Dar dacii liberi sunt mai vocali ca oricând, până ce ajung la terapie intensivă și implora sa fie vaccinati...

Te mai ajut odata: vezi mai pustiule ca ai uitat sa compari sistemul medical din Australia cu sistemul medical din Romania. Si MAI ALES metoda de raportare din Australia (cauza mortii COVID) cu metoda de raportare din Romania (se trece la COVID orice decedat care avea test pozitiv, indiferent de cauza reala a decesului) . Nu mai zic despre a compara densitatea populatiei din Australia cu densitatea populatiei din Romania. SI nu vorbesc de pustiuri aici, aria metropolitana a Melbourne-ului are 5 milioane de locuitori la 9900km2, aria metropolitana a Bucurestiului are 2,2 milioane de locuitori la 1800km2. Stai jos pustiu', nota 1 ca de obicei.

1080713921945786
Negut Joe  •  11 Ianuarie 2022, 20:03

TRU este este cea mai amre dezamăgire. Înjura UE și era europarlamentar și acum ia pensie de acolo. Așa că suntem lămuriți despre minciunile lui.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează