OPINII  »  EDITORIAL

CR7 - cu seven în coadă

Articol de - Publicat joi, 02 septembrie 2021 13:00 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 13:04

După 117 goluri în 5 ani, Cristiano Ronaldo a părăsit Manchester United pentru a deveni CR7, zeul care trebuie să marcheze în fiecare meci. După încă 12 ani, zeul bine hrănit se întoarce la United, unde va înghiți 500.000 de lire pe săptămână. Contra? Vom vedea, dar cine speră să fie remorcat de Ronaldo spre titlu în Premier League sau spre victorie în Liga Campionilor ar trebui să numere mai atent. Și banii, și palmaresul.

La Juventus, Ronaldo a dat tot, dar Juve a ratat de trei ori Liga Campionilor, blocată de echipe nu tocmai monstruoase în actuala lor înfățișare: Porto, Lyon, Ajax. Juve îi datorează lui Ronaldo două scudetti, deși Chiellini e, probabil, cel puțin la fel de culpabil. 

Anii de la Juve au fost inundați de 100 de goluri, dar deosebirea e clară: Ronaldo marchează mai departe, dar, acum, are nevoie de un aparat tactic personalizat și de o echipă care joacă pentru el. United n-are la dispoziție slujbași demni de talentul lui Ronaldo și, de altfel, e de crezut că transferul necesar pe Old Trafford era un mijlocaș de clasă la construcție, ca pe vremuri.

CR7 - cu seven în coadă

United Maximus a avut mereu așa ceva: fără Keane și Scholes, era Ferguson ar fi fost o scurtă escapadă. Adevărat, Ronaldo e întruchiparea totală a profesionismului și se poate reinventa pe baza carburantului mental folosit de eternul Tom Brady în NFL. Sau poate nu. Căci superprofesionismul lui Ronaldo a încălcat, deja, o regulă sacră. În varianta engleză: never go back! 

În ciuda loviturii financiare, revenirea lui Ronaldo la MU are ceva nefiresc și obosit. Un fel de a forța reeditarea tinereții trecute. Un soi de sentimentalism care convoacă nostalgii, dar nu construiește performanță.

Și, oricum, Premier League a devenit un loc irespirabil din care extrag oxigen numai maeștrii artelor întunecate, realiștii extremi și comandourile conduse de antrenori mari. A se vedea Chelsea. 


Comentarii (6)
7even
7even  •  05 Septembrie 2021, 18:00
Postat de Glumetu Dan pe 03 Septembrie 2021, 17:16

Domnul Ungureanu scrie despre ce vrea el, nu trebuie sa scrie, de ex, despre calarie ca sa echilibreze balanta stirilor pentru tine!

Ai scris si tu ceva acolo ca nu aveai altceva de facut.Ai folosit virgule asa ca sa fie.Mergi ma la scoala.*** glumet...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1206754226007193
Glumetu Dan  •  03 Septembrie 2021, 17:16
Postat de scoby57 pe 02 Septembrie 2021, 14:19

Bună ziua Dl. Ungureanu! Sincer recunosc că nu am citit articolul ci numai titlul și am să vă spun de ce. Această platformă de știri se numește "Gazeta Sporturilor" și Dvs., colectivul redactiei, ne intoxicați zi de zi doar cu știri din fotbal: Becali, FCSB, CFR, Radoi, Burleanu, Barcelona, Messi, Mercato, etc., etc. Și in acest moment 90% din articolele de pe GSP se referă la fotbal. Pe bune? Știți că se află în desfășurare Turul Romaniei la ciclism (tocmai s-a încheiat o etapă) transmis de către un canal de televiziune de nisa (SportExtra)? Gazeta SPORTURILOR chiar consideră că acest eveniment nu merită comentat (chiar și intr-o știre în subsolul paginei)? Deci pentru Dvs. fenomenul sportiv din România se reduce doar la fotbal cu precădere spre știri de can-can? Ieri și azi am cautat pe site-urile de sport sa ma clarific cu unele informatii. Nu va spun ca nu am gasit NIMIC. Si ma gandeam la vremurile cand alergau C. Dumitrescu, Romascanu M., G. Moiceanu, C. Ciocan s.a. pe care ii urmaream pe dealurile si muntii acestei (inca) patrii prin vocea regretatilor Hristache Naum sau Ion Ghitulescu. Și ne mai mirăm că sportul românesc se află intr-o degringolada totală. Pace Dvs. cu speranța că îmi veți publica comentariul! PS: Acest comentariu l-am scris și la editorialul de azi al D-lui Naum care a considerat că nu merită publicat!

Domnul Ungureanu scrie despre ce vrea el, nu trebuie sa scrie, de ex, despre calarie ca sa echilibreze balanta stirilor pentru tine!

10224031471606630
George Lica  •  02 Septembrie 2021, 14:33

Articolul acesta este ca o nuca in perete dupa meciul de aseara, Portugalia-Irlanda, intors de CR7 de la 0-1 la 2-1.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează