OPINII  »  EDITORIAL

Il Calcio nu vrea să fie altceva

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 11:08 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 11:22

Italia a învins pentru că e o echipă de fotbal care joacă și gândește fotbal

Deși asta sună prost într-o lume care omoară conținutul și aleargă după pretexte, fotbalul ține de fotbal. Euro 2020 a demonstrat că valoarea vine numai din valoare.

Învinșii sunt, în ordinea răsturnată a prostiei, toți marii producători de farse care au pus ochii (și) pe fotbal.

Mai întîi, fabricanții de mitologii toxice. Presa britanică a otrăvit fiecare minut al ultimelor săptămâni cu o emisie enormă de propagandă sub-păunesciană.

Nația, Brexitul, datoria față de ’66, avioane militare salutând din cer The Team, zi liberă în caz de victorie, telegrame de la Regină și premier.

În paralel, UE a ținut să facă din Italia o ambasadoare anti-Brexit și a insultat, astfel, bunul-simț de altfel absent la Bruxelles. Ursula von der Șefa Noastră a anunțat că ține cu finalista membră a UE. Dânsa a remarcat, implicit, că naționala engleză e formată din jucători născuți imediat după Brexit.

Il Calcio nu vrea să fie altceva

Desertul apoteotic

În stradă, brutele engleze pocitoare de fețe alese la întâmplare au dovedit că istoria e magnifică și se repetă ca dezmăț: we will fight like the bitches!

Apoi eminentul Southgate a decis expert să îl trimită la penalty-ul decisiv pe Sako - 19 ani și zero penalty-uri executate în meciuri oficiale.

A doua zi, Southgate era tot îngemănat siamez cu prostia și promitea Cupa Mondială din Qatar. Deși victoria României la ediția din 3044 e mult mai probabilă.

Iar la sfârșit: desertul apoteotic! Protipendada engleză și intelectul european au avut un campionat excelent căci, după finală, au descoperit minereul favorit: rasismul!

Ratangiii englezi au fost insultați pentru că sunt de culoare. Nimic altceva nu contează. Imnul italian a fost huiduit de toate lumea - și de rasiști, și de anti-rasiști. Nimeni nu s-a revoltat.

În fond, așa trebuie. Imnurile naționale sunt o expresie a extremismului, iar a le huidui e și civic, și european.

Italia s-a ocupat de fotbal și a câștigat. Il Calcio nu vrea să fie altceva.


Comentarii (9)
itu52
itu52  •  14 Iulie 2021, 23:31

”Învinșii sunt, în ordinea răsturnată a prostiei, toți marii producători de farse care au pus ochii (și) pe fotbal”. Cine ar trebui să înroșească pe la noi? Nu, asta nu se va întâmpla, mai bine stăm și pândim să vedem pe ce căciulă se pune musca.

mzm1
mzm1  •  14 Iulie 2021, 20:42

Sa ingenunchezi cu smerenie pentru „cauza” BLM, dar sa huidui cu mojicie si aplomb imnul unei țări! Iata unde s-a ajuns cu corectitudinea politica!!

ovidiu1
ovidiu1  •  14 Iulie 2021, 18:12
Postat de romanq pe 14 Iulie 2021, 13:08

Observații: Cu excepția Angliei, în nicio țară ce a găzduit meciuri la acest CE nu a fost huiduit imnul echipei adverse sau vreun imn. Cu excepția Angliei, în nicio țară ce a găzduit meciuri la acest CE, fanii echipei gazdă nu au sărit să-i bată pe fanii echipei adverse. Ceea ce spune multe despre actuala ”civilizație” a brexiterilor. Și încă ceva: cu siguranță este mult mai mult bun-simț la Bruxelles (nu, nu e valabil și pt. dvs. d-le TRU, ca euro-parlamentar, dvs. nu vă încadrați) decât la Londra.

Consuma mult alcool, de la asta porneste totul, au o gramada de cazuri de ciroza hepatica.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează