OPINII  »  EDITORIAL

Serios!

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 14:51 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 14:56

Salah nu poate fi oprit. Dar Man. U cade din motive independente de stângul lui Salah. Boala e mentală și se cheamă gigantism sau aroganță, sau aplecarea omului spre poziția fixă care descrie propria statuie. 

O privire către Spania e educativă. Man. U se va recunoaște postum în fantoma fostului serai LaLiga. Azi, Barca și Real fac un El Clasico de Plastico. O imitație anostă a meciului care schimba periodic istoria fotbalului.

Real și Barca mai joacă doar spre a avertiza: grandoarea duce la mediocritate. Man. U a urmat cu sârg cursurile acestei instituții de tasat valori și a susținut licența sub satârul lui Salah. 0-5 vine din istoria recentă a unui club care a uitat cum a făcut istorie. 

Prea multă dare de mână într-o mână care cheltuie aiurea nu rezolvă nimic. Pogba și faultul lui agrar au costat 89 de milioane de lire. Dacă vrea să vrea ceva, Man. U trebuie să își mute privirea din cimitirul spaniol. Liverpool e o lecție și asta nu din pricina lui Salah. Poate că enervanta abstinență a lui Klopp, refuznicul de megatransferuri, are un rost.

Poate că dacă fugi după Ronaldo, se cheamă că ești agent Hollywood, locul în care fotbalul e necunoscut. Și, sigur, dacă încetezi să delirezi înainte de fiecare meci, e de folos. 

La ce bun discursurile amplificate în tot stadionul pe tema „Man. U, the greatest club in the world”? Asta, Man. U n-a fost niciodată. Nici măcar pe vremea când abia-abia dădea un 8-2 lui Arsenal (28 august 2011). 

Serios!
Ole Gunnar Solskjaer (foto: Imago)

Nici când Solskjaer dădea golul doi din două, în ultimele două minute ale finalei cu Bayern (26 mai 1999). 

Și nici când George Best își făcea de cap cu orice fundaș intrat în zona de sacrificiu (mai puțin de 1 metru distanță). Man. U a fost altceva. A fost Manchester United. Un club neînchipuit de serios.


Comentarii (5)
fronegigel2021
fronegigel2021  •  30 Octombrie 2021, 11:19

Pe 22 decembrie 1973 Cruyff marca un gol de asemenea frumusete, incat antrenorul echipei rivale, Juan Carlos Lorenzo declara: “Un asemenea gol nu se contesta, pur si simplu se aplauda”- parafrazandu-l pe antrenorul argentinan, afirm ca acest editorial nu se contesta, pur si simplu se aplauda. Nea Traian, ai produs o mini- magie literara, jos palaria!

lagardere_72
lagardere_72  •  29 Octombrie 2021, 23:51
Postat de Tiberiu Nagy pe 29 Octombrie 2021, 19:00

Pai si Liverpool nu are actionari tot din SUA ??

Eu sunt fan United. Ca răspuns pentru tine "fiecare pădure cu uscaturile ei". Mai "greșesc" și americanii

824198750992033
Tiberiu Nagy  •  29 Octombrie 2021, 19:00
Postat de lagardere_72 pe 29 Octombrie 2021, 17:53

Văd că e la modă ca toată lumea să dea în United și mai ales în Ronaldo. Ceea ce mulți nu pricep e că problema e întotdeauna aceeași, conducerea. Acționarii americani ai lui United sunt obișnuiți ca în USA, ei nu pricep fotbalul ca pe un fenomen ci ca pe o afacere și distracție. Așa că ei nu știu să ia decizii corecte. United are nevoie de un antrenor adevăr care să facă ordine (Salah & Co au marcat când ai vrut pentru că fundașii lui United (fundași de națională) se dădeau cap în cap.

Pai si Liverpool nu are actionari tot din SUA ??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează