OPINII  »  EDITORIAL

Burleanu nu a învățat nimic. A rămas prizonierul mizelor mici

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 20:09 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 21:26

Prin modul în care l-a tratat pe Ladislau Boloni, Răzvan Burleanu a demonstrat că nu a învățat nimic în cei 8 ani de când este în fruntea FRF. 

Șeful de la Casa Fotbalului a rămas prizonierul mizelor mici, de moment, care să-i aducă însă beneficii de imagine lui și echipei sale. Visează numai strategii pentru trageri la sorți accesibile, dar uită esențialul pentru a ridica valoarea echipei naționale. A avut o șansă mare să-l pună pe Boloni, pe care l-a vrut, dar nu l-a vrut cu orice preț!

Burleanu nu a învățat nimic. A rămas prizonierul mizelor mici
Ladislau Boloni (foto: Raed Krishan/GSP)

Obiectivul intermediar de care s-a cramponat atât de mult Burleanu - naționala în primele 16 naţiuni ale fotbalului european prin Liga Națională, pentru a ajunge la barajul pentru EURO 2024 – amintește de acea găselniță „ingenioasă” a FRF, din 2015, când naționala României a stat la cutie și n-a jucat o perioadă amicale, dar a urcat până pe locul 7 în clasamentul FIFA și a fost în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2018.

Degeaba. Șmecheria n-a ținut, iar tricolorii pregătiți de Christoph Daum au terminat grupa pe locul 4, de fapt, o poziție mai aproape de realitățile „fotbalului lui nea Mihai”, după Polonia, Danemarca și Muntenegru, lăsând în urmă doar Armenia și Kazahstan.

Din păcate, Burleanu și oamenii lui gândesc la fel și acum. Să zicem că Edi Iordănescu reușește să ducă România între primele 16 naţiuni ale fotbalului european din Liga Națiunilor. Ar fi ceva, dar asta nu garantează în niciun caz prezența în primele 24 de națiuni de la EURO 2024, obiectivul principal, de altfel. 

Când te bate Armenia, ce mai contează în ce urnă valorică ești? Un alt amănunt pe care n-ar trebui să-l uităm este că „tricolorii” au avansat din Liga C în Liga B, nu pe valoare, ci pentru că UEFA a schimbat formatul competiției.


Comentarii (12)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  27 Ianuarie 2022, 12:14

iata un comenariu responsabil. bravo acestui jurnalist purtator legal de creier fara bentley fara dar cu multa carte. sigur fiecare este liber sa cotcodaceasca da sa aiba un suport real si solid nu bazat pe griu, orz si alte boabe. interesele celor care se vor in diverse televiziuni care sint nu neutri si joaca dupa interes se vede. imi pare rau pentru romania ca si-a pus oameni total nepotriviti la conducere. ma mir ca nu merg si altii azi la ski la golf. nu poti sa mai fi atit de fals neutru sa nu ai curajul raspunderii sa spui ceea ce trebuie spus cind avem rezultatele care le avem. romania oare ce mai are? clanuri si corupti. restul pleaca unde vad cu ochii. uite si stanciu pleaca in china. si vezi ca trofeele conteaza nu banii. cum puteti crede ca pot fi compatibili cu boloni? vinie *** si ne da educatie. ne arata taria de caracter asa cum a avut-o si in tinerete? imi pare rau ca acest burleanu care l-am crezut ca are carte face parte si dintre cei care au carte multa dar au si ... *** ... gica popescu sa taca si sa isi rejudece procesul sa nu mai cada closca. hagi si dan petrescu vor avea viata totmai grea pentru ca au aratat ce pot. nu au nimic pentru romania unde interlese proprii primeaza mai mult ca orice. sa speram ca radoi isi va lua liceul daca nu va fi concentrat acum in situatia cu ucraina. bravo lotzi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

408490457488585
Valer Oprisa  •  27 Ianuarie 2022, 10:00

Cit timp va fi Burleanu la conducerea frf, nu ne von califica.Nu cred ca vom reusi la viitoarele campanii. Daca ar exista o vointa comuna, Burleanu ar fi schimbat, dar conducatorilor de cluburi le place mediocritatea si aranjamentele. Atita timp cit nu avem cel putin 7-8 jucatori la mari echipe titulari, nu putem emite pretentii.

donqhote
donqhote  •  27 Ianuarie 2022, 07:17
Postat de Francisco Dascal pe 26 Ianuarie 2022, 21:07

O radiografie perfecta.As completa cu cateva idei:am tremurat de Islanda,Albania,Slovenia poate in viitorul apropiat sa tremuram si sa consideram meci greu cu urmatorii adversari:Gibraltar,Feroe,Kossovo,San Marino ,deci suntem la marginea prapastiei.

data viitoare porneste centrala.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează