OPINII  »  TENIS

Emma și oculta

Articol de - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022 14:46 / Actualizat duminica, 02 ianuarie 2022 14:46

În doar câteva luni, după septembrie 2021, Emma Răducanu a fost re-asamblată. Operația a început după victoria anti-gravitațională de la Openul American. 

O aproape vag-semi-micro-sub-necunoscută a urcat din calificări și a terminat în poza care o arată cu trofeul în brațe. Din acel moment, Răducanu a fost preluată de fabrica de vise, proiecții și cult care dă drumul pe pârtie gloriei, contractelor și idolatriei globale. Fără veste, dar tot timpul, Răducanu a devenit indispensabilă pentru oricine vrea să creadă că e la zi cu divinitatea.

Sponsorizările de lux i-au tatuat biografia și conturile. Premii omagiale s-au îngrămădit spre cineva care a câștigat un turneu mare. Probabil ultimul. Personalitatea sportivă a anului, premiul care laurează, cel mai cel mai atlet britanic, i-a căzut în brațe. 

Tyson Fury, campion mondial absolut, a fost scos din ring de noua definiție a valorii: cineva care corespunde etnic și verbal. 

Emma și oculta
Emma Răducanu, foto: Imago

Reputația Emmei Răducanu a fost omologată rapid de elite așezate la coadă cu digi-cădelnița în mână. Prinți, actori, staruri rock - oricine e sau a fost declarat cineva - s-au pozat sau au cuvântat cu și despre Emma. British Airways a desemnat-o Ambasador Global. Pacea mondială se simte mai bine, iar războiul din Ucraina mult mai rău.

Prezența Emmei Răducanu într-o discuție despre sensul profund al anilor pe care îi trăim pare deplasată. Însă, tratamentul care a dus la sanctificarea ei mediatică și comercială măsoară perfect nevoile imaginare de care suferim: faima spontană și cultul imaginii.

 Până la discuția despre conspirații și noua ordine mondială, un lucru e clar: imaginea guvernează. Noul limbaj care face posibile proiecții instantanee și le așază deasupra noastră n-are rival. Are numai clienți.

Fuga generală de realitate, efort și obstacole continuă. Emma Răducanu nu are altă vină decât profilul de pradă perfectă: tânără, talentată și disponibilă. Restul ține de noile științe oculte care fac progresul sau, mai degrabă, imaginea lui.


Comentarii (2)
itu52
itu52  •  03 Ianuarie 2022, 13:32

Emma și o cultă, posibil, de ce nu? A declarat și alții au confirmat „aplecarea” ei către carte. Dacă eșuează în tenis, până acolo mai este, are bagajul necesar pentru realizarea în alte domenii. Mai ales că dispune de fonduri și stă deja pe un piedestal. Așa că vorba românului, un pic ocolită, nu te bată grija altuia.

fibra
fibra  •  03 Ianuarie 2022, 12:36

In mare parte acesti tineri ocrotiti divin intr-un moment al vietii sunt deturnati de hraparetii de imagine(bani),clacheaza.Sa speram ca Emma va fi exceptia,desi imi e greu sa cred.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează