OPINII  »  FCSB

Haaland al nostru

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat marti, 02 august 2022 19:28 / Actualizat marti, 02 august 2022 19:29

Și gata, l-ați vopsit și pe ăsta!, vor sări puritanii ca arși. Dincolo de vâlvă, de-abia de acum încolo ne vom lămuri ce fel de fotbalist este David Miculescu.

David Raul Miculescu. Atacant sau mijlocaș ofensiv. Cotă de piață, conform transfermarkt.com, 1,2 milioane de euro. Transferat cu 1,7 milioane dacă este să ne luăm după suma vehiculată de patronul FCSB și mai puțin cu vreo 200.000-300.000 după versiuni mai puțin apropiate de palat. 21 de ani împliniți în mai, înalt (1,90 metri), longilin, dar bine construit. Pe scurt, calități fizice de fotbalist al deceniului 3 al mileniului 3.

1 gol la 7 meciuri!

Tehnică mulțumitoare conform standardului românesc, fără viteza a 4-a, a 5-a oricum nu se pune, joc de cap modest, în pofida taliei. O prezență impozantă în fața fundașilor adverși, dar un randament slab la finalizare. 108 meciuri la UTA, 16 goluri. Asta înseamnă o medie de un gol la 7 meciuri. 

Așa arată vârful de careu achiziționat de vicecampioană cu un tam-tam demn de transferul lui Haaland la City. Nu-i vorbă că și Haaland, cât este el de mare, a fost invizibil în Supercupa Angliei, iar atunci când a fost vizibil, o singură dată în 90 de minute, a șutat peste poartă din 6 metri. Gata, l-am făcut praf și pe Haaland!

Haaland al nostru
David Miculescu, alături de Gigi Becali // foto: captură video @ Orange Sport

Între absențe și tabachere

Cu delicatețea-i infinită, Ilie Dumitrescu l-a zugrăvit pe noul atacant al FCSB ca pe un fotbalist de clasă, a cărui carență, ușor de corijat, ar fi momentele de dispariție din joc. Ionuț Badea, care l-a antrenat jumătate de sezon la Arad, spune că Miculescu simte poarta și nu este "tabacheră" ca Torje. 

Observație menită să sublinieze calitățile fizice ale tânărului fotbalist, dar care nu sună foarte măgulitor pentru Gabi Torje.

Sărăcia ne mână de la spate

Ați observat că aproape toți, întrebați și neîntrebați, avem o părere despre internaționalul de tineret cu 7 prezențe și un gol la naționala U21 (aceeași medie ca în campionat!). Păi, da, normal, dacă l-a arvunit și l-a cumpărat Gigi!, vor exclama cei care se dau dezgustați de audiența pe care continuă să o facă FCSB&Becali și care ei înșiși lucrează la această audiență. 

Nu acesta este motivul. Sau nu doar acesta. Sărăcia de fotbaliști de calitate ne îndeamnă să căutăm nestemate acolo unde de cele mai multe ori nu este decât sticlă colorată.

O piesă nefinisată

Sau, în cel mai bun caz, să luăm drept produs finit o eboșă. Asta este Miculescu, o piesă încă neprelucrată, nefinisată. În calitatea lui de antrenor și fost atacant care nici el nu strălucea la capitolul viteză, 

Nicolae Dică poate lucra la șlefuirea fotbalistică a lui Miculescu. Sigur că nu doar la asta, dar am observat că la FCSB se recomandă să joci fotbal, nu să gândești. Dică are ochi bun, miroase jocul și cât timp nu este luat de val își strunește echipa și știe ce să ceară jucătorilor.

București, oraș periculos

La definirea fotbalistică a lui Miculescu ar trebui să contribuie și Miculescu însuși. Este un capitol neglijat permanent de fotbalistul român, cu aportul substanțial al anturajului. Oamenii din club, familie, prieteni-atârnători. 

Unii, animați de bune intenții, i-au atras atenția lui Miculescu că Bucureștiul este un oraș periculos. Mă gândesc că nu se refereau la librării, teatre, cinematografe, muzee. Sau mai știi?


Comentarii (7)
inshallah
inshallah  •  05 August 2022, 17:49

in 2 ani e inapoi la UTA in Div. B

Papalaga
Papalaga  •  04 August 2022, 07:01

Buzarin ramane același frustrat , n-ai ce sa ii ceri

bridges
bridges  •  03 August 2022, 12:19

Toata suflarea media s-a specializat de urgenta in David Miculescu, in special invitatii de marca din studiouri prin traditie consilieri de nadejde ai platitorului de clauze. Ma alatur si eu lor spunand ca David e zero in acest moment. Adrian Petre a avut o istorie asemanatoare dar el macar avea acel turneu final in spate. Ce a facut la FCSB? Exact, asta e intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna laudatorii lui Becali si ai jucatorilor transferati in ultima perioada de el. Sa-l vedem dupa aia il puteti umfla cat doriti din vorbe. S-a lansat o noua moda, umflarea valorii inainte ca jucatorul sa apara in tricoul echipei din Berceni.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează