OPINII  »  EDITORIAL

Nu lasă la bani!

Articol de - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022 13:42 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 13:57

În iulie 2021, când Denis Alibec a ajuns în Gruia sub formă de împrumut din Turcia, adus pentru un an la insistența antrenorului Șumudică și a președintelui Copilu, ambii concediați ulterior, s-a apreciat că echipa noastră campioană a dat lovitura. Că a luat un atacant pursânge care, chiar dacă nu se integrase pe deplin la Kayserispor, va redescoperi drumul spre gol la Cluj.

Speranța a rămas intactă și după ce, la sfârșitul lui august, Dan Petrescu l-a înlocuit pe Șumudică. Se sconta că Petrescu și Alibec se vor înțelege deoarece colaboraseră bine în scurta perioadă, 11 ianuarie - 23 februarie, petrecută de „Bursuc” la Kayseri.

Tocmai de aceea, ori și de aceea, cele două cluburi au convenit să împartă fifty-fifty contractul lui Denis. S-au angajat să achite fiecare câte 33.000 de euro lunar, cifră confirmată oficial, salariu uzual în Turcia, dar foarte mare în România. CFR a calculat atunci, se va dovedi greșit, că merită să-l plătească pe Alibec mult mai mult decât pe căpitanul Deac! Aproape dublu!

Un timp, Petrescu și Alibec au vorbit aceeași limbă. Căruța s-a rupt însă repede. Drept pentru care, din ce în ce mai nemulțumit de randamentul lui Denis, „Bursucul” l-a transformat în rezervă pe vârful cu 22 de selecții în națională. În consecință, pe parcursul sezonului de (așa-zisă) toamnă, în care CFR a susținut 37 de meciuri, Alibec a prins numai 21, 12 în Liga 1 și 9 în cupele europene.

Cu totul, doar 804 minute, 567+237, din 3.330 posibile, adică o prezență sub 25%, evident nesatisfăcătoare. Reușind două goluri (unul din penalty) și un assist în campionat, zero realizări în Europa!, firește că Alibec și-a pierdut încrederea antrenorului și postul de titular. Ca o primadonă rămasă fără voce.

Nemulțumirea tehnicianului s-a accentuat după ce, iritat că nu-i folosit în partida cu Clinceni din 29 noiembrie, Denis a plecat de pe bancă în minutul 70, uitând c-ar fi trebuit să-i ceară permisiunea antrenorului. A pretextat c-a avut urgentă nevoie să meargă la baie, dar nu l-a crezut nimeni.

A însemnat picătura care a umplut paharul, Petrescu fiind unul ce nu tolerează asemenea figuri. Drastic în materie de disciplină. Ca atare, n-a surprins faptul că l-a exclus din lot pe Alibec. Când scriu aceste rânduri, CFR pregătește reluarea stagiunii în cantonamentul din Spania, în vreme ce Denis se antrenează separat în Gruia. Ca să n-aibă necazuri, clubul i-a creat condiții în acest sens.

Nu lasă la bani!
Denis Alibec

Practic, campioana dorește să scape de un fotbalist lipsit de randament, dar capricios. Cu pretenții mai mari decât realizările, ba și cu un salariu faraonic în comparație cu coechipierii. Atât că, din păcate pentru Denis, Kayseri nu-l vrea înapoi, Malatya lui Șumudică, ultima clasată în Super Lig, nu-și permite 33.000 de euro, iar alți candidați cu dare de mână nu se înghesuie să ia un jucător scump ce pare risipit. Consumat.

Întrucât refuză să lase la bani, să accepte un 10.000 - 12.000 de euro pe lună, cât se aude că i-ar oferi Hagi la Farul, Alibec se află într-o situație delicată. Cu 800.000 de euro anual, caută echipă, dar nu-i ușor de crezut c-o va găsi la 31 de ani, împliniți pe 5 ianuarie. Și mai greu o va găsi în cazul în care va face tușa la CFR până în vară. Fiecare doarme cum își așterne, nu?


Comentarii (11)
1690324144614070
Viorel Ignat  •  13 Ianuarie 2022, 14:42

Alibec și Budescu au avut mare noroc în viata ca au beneficiat mereu de salarii mari mult peste ce au oferit în fotbal dar totul are un sfârșit poate se vor gândi vreodată!?

ntmarcel4
ntmarcel4  •  13 Ianuarie 2022, 08:23

traim intr-o lume de *** in care un fotbalist ratat cistiga de 100 de ori cit un muritor 'de rind' care munceste 8 ore pe zi o viata intreaga.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelcc
cornelcc  •  13 Ianuarie 2022, 00:58
Postat de birdibel pe 12 Ianuarie 2022, 18:05

Ca Alibec are salariu dublu fata de căpitanul Deac e o insulta adusă fotbalului si bunului simt. După cum (nu) joaca, băiatul ar trebui sa aduca el bani de-acasă. Ca jucător, Alibec s-a născut talent si a murit speranta. Are viteza si mobilitatea unui troleibuz pe butuci.

Bimbirel, salariul mare il are de la turci iar kvsc a acceptat sa-i plateasca jumate! Din intamplare, jumatea lui hali-bec este mai mare decat intregul “salar” a lui Deac. Tot respectul pentru Deac si cariera lui, dar daca vrea bani mai multi trebuie (sau trebuia?) sa joace in Turcia sau in Golf.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează