OPINII  »  EDITORIAL

Victoria Rapidului le face bine tuturor

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2024 10:53 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 11:14

Eșecul sever suferit în fața rivalei din Giulești, 0-4, vine pentru FCSB ca un semnal de alarmă. La timp pentru a face corecturile de rigoare. Iar pentru restul competitoarelor este un mesaj clar că titlul se joacă.

Vi-l mai amintiți pe Cristi Borcea, care cu ani în urmă clama „lăsați-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor!”? Chiar dacă Dinamo n-a ajuns până acum în Ligă, iar la vremea respectivă s-a amuzat copios pe seama prietenului său, Gigi Becali a copiat stilul fostului conducător al lui Dinamo în ultimele luni.

În față la palat, la taclale cu jurnaliștii, în intervențiile sale la diferite emisiuni, patronul FCSB a debordat de aroganță.

Deși, în ciuda punctelor pe care le aduna etapă de etapă, era clar că „motorul” roș-albastru nu merge chiar „rotund”.

Corecția aplicată de Rapid e ca un RMN pentru FCSB

Victoriile sunt victorii și atunci când sunt rodul unui joc mai puțin convingător, într-adevăr. Dar parcă se adunaseră prea multe la limită, chinuite, cu mari emoții, ca să nu-ți pui un semn de întrebare.

Și-a venit Rapidul, cu „diagnosticul”! În urma unui „RMN”, 4-0, care i-a devoalat liderului toate slăbiciunile. Public. Unul care, cel mai important, le face bine tuturor celor implicați în lupta la titlu. În primul rând, FCSB!

Victoria Rapidului le face bine tuturor
Imagini de la finalul meciului Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan

Florinel Coman a și punctat, la finalul derby-ului. Acest duș rece este bine venit. Și este bine că a picat acum, înaintea play-off-ului, când încă mai poți face destule pentru a reveni cu picioarele pe pământ. „Luasem viteză, credeam că e totul roz!”, admite șeptarul roș-albaștrilor. Și e valabil inclusiv pentru patron. Dar Florinel își asigură suporterii că el și coechipierii sunt băieți inteligenți și pot gestiona situația.

Rapid are acum un ascendent moral în fața rivalei

Pe de altă parte, eșecul liderului, coroborat cu înjumătățirea punctelor, înseamnă relansarea campionatului la vârf. Rapidului, victoria la scor îi creează chiar un ascendent moral în fața rivalei, pe care a învins-o și în tur, cu 2-1, și îi sporește încrederea de sine.

Ceea ce înseamnă foarte mult într-un play-off în care ai de-a face cu cele mai bune echipe ale Superligii. Mesajul patronului Dan Șucu vorbește de la sine: „În seara asta începem cu adevărat să înțelegem cât de puternici suntem”.

Mesaj pentru Adrian Mutu: „Da, se joacă”

După înjumătățire și rotunjire, cazul Rapidului și al CFR-ului, inclusiv echipa lui Adrian Mutu poate spera la cununa cu lauri. Dacă Rapid s-a apropiat la 4 puncte de FCSB, Clujul se află la 5 lungimi. „Briliantul” aprecia înaintea etapei că, în cazul unei victorii a Rapidului, „titlul se mai joacă”.

El își făcuse deja alte planuri, se gândea la obiective mai realiste, locul 2, Cupa României. Dar la maniera categorică de care au câștigat giuleștenii, 4-0, sigur trebuie să-și fi spus: „Chiar se poate! Acest FCSB nu-i de speriat”. Chiar nu este!


Comentarii (17)
_Adrian_1
_Adrian_1  •  11 Martie 2024, 10:29
Postat de florar pe 10 Martie 2024, 23:46

Ghici ciuperca...de ce Bairam a purtat astăzi masca ? De ce a intrat ambulanta pe Giulești la meciul cu Oțelul ??? Asta când etapa trecuta Radaslavescu a fost rupt ...L ai gros de tot !!!

Si ce treaba are Rapidul cu accidentarea lui Radaslavescu??? Nu ti-e ma rusine sa bati campii in halul asta?

Stelian66
Stelian66  •  11 Martie 2024, 08:29

Victoria Rapidul a adus bucurie majorității microbistilor din România . Punct .

Stelian66
Stelian66  •  11 Martie 2024, 08:28
Postat de florar pe 10 Martie 2024, 16:22

Dar știi care arbitraje scandaloase a avut Rapid în ultimi ani cu noi ??? Sapunaru doar l a amenințat pe Kovacs pe teren !!! Belu bătaie cu Șerban pe teren s a dat doar galben că sa fie eliminat Șerban !!! De Onea și Grigore care au încurcat fotbalul cu K1 îți amintești ??? Etapa trecuta tot fotbalul românesc plângea pentru Rapid nedreptățită de arbitrii dar nu spuneau nimic de ruperea lui Bairam și Radaslavescu !!! Clar aseară Rapidul trebuia să învingă ...Asta-i de fapt fotbalul vostru !

Tu trăiești într-o bulă de sticlă și te minți singur . Arbitraje mai favorabile decât FCSB în ultimii 15-20 ani nu a avut decât CFR ul . Dar o sa vină liniștea de după furtună, când voi ăștia care nu vedeți realitatea veți mai bifa un campionat pierdut de către FCSB. La asta vă pricepeți cel mai bine - la a rata trofeele .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează