OPINII  »  NAȚIONALA

Mâini moarte

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 14:20 / Actualizat luni, 29 martie 2021 14:47

Cei care au reținut mai ales finalul meciului cu Germania au insistat că "tricolorii" puteau egala. Corect, întrucât Pușcaș în minutul 88 și Stanciu în 90 au ratat din poziții excelente. Totuși, dacă partida s-ar fi încheiat 1-1, scorul ar fi fost mincinos. În ideea că, dominând autoritar, posesie 64%, adversarii și-au creat și au irosit 5-6 ocazii imense. Concret, au confirmat ce știam. Că-s mai buni. Din altă clasă, parcă practică uneori alt joc.

Organizați și disciplinați, dar inferiori valoric, băieții noștri au vrut, s-au străduit. Nimic de imputat ca atitudine. De spus însă că unii dintre ei, obligați să se încadreze într-o anume tactică, nu și-au găsit locurile. De pildă, Stanciu, Fl. Tănase și Hagi. Cum și Keșeru s-a zbătut ca peștele pe uscat, alergătură din belșug, realizări zero, oare Pușcaș nu trebuia introdus mai devreme? România a lăsat impresia unei echipe formate din oameni de atac puși să se apere!

Măcar în parte întemeiat, reproșul ar trebui să-i dea de gândit lui Rădoi. În privința strategiei alese, dacă nu și a selecției. Deoarece nu era cazul, chiar nu era, ca recent naturalizatul Camora să fie titularizat înaintea lui Bancu, clujeanul fiind într-o evidentă scădere de formă în Liga 1. Deși el a prins duminică o zi neagră, aș evita să-l scot țap ispășitor pentru un eșec, îmi cer scuze, dinainte anunțat. Camora a greșit la gol, de acord, dar numai el? Nu cumva întreg flancul stâng?

Mâini moarte

Sincer, cum să fi obținut naționala altceva și, pe fondul relaxării nemților, să fi forțat careul lui Neuer când ea a avut atâtea mâini moarte?! La limita corigenței, cu note de 4 și 5 precum Stanciu, Hagi, Tănase, Keșeru și, după minutul 66, Man. Care, din păcate, n-a schimbat nimic. Intrarea lui nu s-a simțit.

Mai sigur pe el decât cu Macedonia de Nord, Chiricheș și-a justificat banderola de căpitan, în timp ce Ov. Popescu, Răzvan Marin și, cu toate că a obosit cam repede, Mihăilă s-au ridicat la un nivel mulțumitor. Atât însă, puțini. O echipă cu pretenții, cu veleități, nu se poate baza doar pe 4-5 jucători, iată un alt prilej de meditație pentru Rădoi.

Indiscutabil, omul meciului a fost Niță, cel care a izbutit câteva parade excepționale. În minutele 8 (Havertz), 18 și 58 (Gnabry), măcar atunci, el a intervenit de-a dreptul miraculos, magic. Să ne reamintim ce ne-am mai lamentat că lotul a rămas fără portar de top după retragerea lui Tătărușanu. Cum Florin Niță, dar și Andrei Vlad, impecabil la U21, apără ca la carte, rezultă că ne-am plâns degeaba.

Naționala are un portar pe cinste, ba chiar doi la o adică, ea nu stă rău la acest capitol. Dimpotrivă. La altele însă da, vom mai vorbi pe această temă. Pe moment, e de văzut ce-au învățat Rădoi și elevii lui din înfrângerea cu nemții și să arate asta miercuri în Armenia. Poate că va veni vremea ca "tricolorii" să mai învețe și din victorii, nu doar din eșecuri. Oare va veni vreodată?!


Comentarii (21)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  30 Martie 2021, 15:30

O data in plus, Stanciu a dovedit ca una-i treaba la Praga, alta la Nationala! De mai mult timp "cehul" face meciuri exceptionale in campionatul "lui" si joaca slab spre nimic la reprezentativa! Acelasi lucru se poate spune si despre Keseru, golgeter in Bulgaria, dator la Nationala!!! Camora e in scadere de forma in L1, dar a fost titular, Radoi fiind banuit ca a mizat pe experienta. Dar una e sa ai experienta, alta sa ai si forta sa o pui in practica! De acord cu OI ca nu doar Camora a fost vinovat la primirea golului (nici Tosca n-a "strans" la timp), pentru ca e usor de intuit ca daca nu exista acea "secventa", gaseau nemtii alta oportunitate de a marca... O observatie (poate gresita) e ca atat man, cat si Morutan la "tineret" joaca mai mult pentru ei decat pentru echipa! Cred ca incearca sa "ia ochii" cuiva de pe la nu stiu ce club european!

dinamo100
dinamo100  •  30 Martie 2021, 10:30

Foarte buna observatia: "impresia unei echipe formate din oameni de atac puși să se apere!" Exact asta a fost! Aparent o formula foarte ofensiva, in realitate insa ai nostri nu prea au putut pastra mingea si mai mult s-au aparat. In meciurile majore, cu echipe tari (vezi si meciul cu Islanda), Radoi se dovedeste a fi un diletant absolut. E adevarat ca existe un decalaj valoric major intre jucatorii nostri si cei germani, dar nici din punct de vedere tactic nu le-am pus vreo problema. Ne-am aparat constiincios, cam atat.

cati
cati  •  30 Martie 2021, 10:05
Postat de banciuu pe 29 Martie 2021, 14:36

Mirel nu are ce sa învețe pentru ca el nu a fost în stare sa învețe pentru licența Pro. Din păcate pentru fostul jucător radoi aceasta meserie esye prea dificila. Cum sa joci cu Stanciu mijlocaș defensiv? Dacă nu se renunță de urgență la acest așa zis antrenor nu ne vom califica sub nici o formă.

Ai vreo propunere de selectioner? Cand s-a sunat adunarea a ajuns doar Contra cu care "nu ne-am calificat sub nici o forma"! Cu Hagi "nu ne-am calificat sub nici o forma", iar Olaroiu&Petrescu&Reghecampf au nevoie de bani, nu de calificari! Sau sa ne intoarcem in timp cu Piturca&Iordanescu si sa bagam autobaza in poarta? Macar Radoi a jucat frumos cu tineretul si asta vrem si la astia mari!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează