SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE LUPTE

15 pentru o medalie » România încearcă să urce din nou pe podium la Campionatele Mondiale de la Budapesta

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2013 20:24

România va deplasa la Mondiale o delegaţie numeroasă de la care aşteaptă cel puţin un podium după o secetă de 6 ani.

Săptămîna viitoare vor debuta la Budapesta Campionatele Mondiale, competiţie la care România a cucerit ultima medalie, de bronz, în urmă cu 6 ani, prin Eusebiu Diaconu, la lupte greco-romane. Tot Diaconu deţine şi penultima medalie mondială, tot de bronz, din 2005.

Palmaresul românesc la CM începe în 1958 şi se opreşte în 2007. Cu toate acestea, România se situează în prezent pe un onorabil loc 15 în clasamentul general pe naţiuni al Mondialelor. A adunat 79 de medalii, dintre care 15 de aur, 30 de argint şi 34 de bronz. Ultimul titlu îl deţine Vasile Puşcaşu şi datează din 1987.

Conducerea Federaţiei Române de Lupte a decis să trimită la întrecerile din Ungaria o delegaţie numeroasă, compusă din 15 sportivi.

"Va fi sărbătoare totală la Budapesta, în primul rînd după decizia CIO legată de lupte. Apoi, sperăm ca noi să sărbătorim şi pentru medaliile pe care le vom cuceri aici", a spus ieri Răzvan Pîrcălabu, preşedintele FRL.

Lupte feminine
Ana Maria Pavăl (55 kg), Georgiana Filip (59 kg), Mădălina Linguraru (48 kg), Adina Popescu (67 kg)

Greco romane
Virgil Munteanu (60 kg), Georgian Carpen (66 kg), Ionel Puşcaşu (74 kg), Constantin Dorin Pîrvan (84 kg), Alin Ciurariu Alexuc (96 kg)

Lupte libere
Andrei Dukov (55 kg), Ivan Guidea (60 kg), George Bucur (66 kg), Ştefan Gheorghiţă (84 kg), Michael Manea (96 kg), Rareş Chintoan (120 kg)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează