SPORTURI  »  ALTELE  »  BUCHAREST MARATHON 2019

20.000 de oameni vor participa la Maratonul Internațional București

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 13:59

Maratonul de la București, cursa unde se testează atleții români.

Duminică, întrecerea de 42,195 kilometri de pe străzile Capitalei va fi considerată și întrecere națională. „Noi am fost de la început parteneri în ceea ce privește Campionatul Naţional de Maraton. E o competiție pentru profesioniști şi în urma clasamentului se merge la campionate europene, mondiale şi poate chiar şi la Jocurile Olimpice. O să avem şi anul acesta 40 de băieţi şi 18 fete, cei mai buni şi așteptăm să vedem care sunt campioni naţionali", a spus Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Oficialul a vorbit în continuare despre importanța acestei întreceri de pe teritoriul României. "Această competiţie a cunoscut o dezvoltare exponenţială. Faptul că e un număr mare de alergători înseamnă că această idee a prins în România şi trebuie să avem grijă de ea. Ar trebui să fie un exemplu pentru copii şi pentru cei care nu prea fac mişcare. Această competiţie a intrat şi într-o zonă de profesionalism, este deja calificat internaţional, se vorbeşte despre controale medicale, de lucruri care ţin de elită. În plus sunt sportivi de elită, foarte buni şi sper să ajungem şi noi ca în străinătate cu 30-40.000 de participanţi", a concluzionat Florin Florea.

Startul în maraton se dă duminică, de la ora 09:30 din Piața Constituției.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
liberta
liberta  •  11 Octombrie 2019, 19:43

Defapt e un trend pentru generatia social-media si o afacere pentru cei care exploateaza asta. La fel ca si color-run si alte maratoane din tara. Ce chinuiti par cei din poza... Se vede ca au inteles tot din alergarea in spatiu deschis. Multi dintre participanti sunt viitorii pacienti ai clinicilor de ortopedie, marea majoritate alearga defectuos si chinuit, dar na, trebuie sa dai bine in fata colegilor corporatisti. maraton pe asfalt... destepti, rau! Mai sunt si semimaratoanele si maratoanele montane. Unii nu vad muntele decat cu aceste ocazii, dar, sunt alergatori! Care e rostul alergatului in turma? Daca alergi in spatiu liber, o faci pentru tine, pentru sanatatea ta, pentru bucuria de la sfarsitul traseului, pentru rasfatul si satisfactia de dupa, nu ca sa concurezi pentru titlu de bovina suprema!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează