SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTE

A fost desemnat purtătorul de drapel al României la FOTE Sarajevo » Țara noastră va fi reprezentată de 30 de sportivi

Articol de GSP - Publicat marti, 05 februarie 2019 18:40

Biatlonista Andreea Mezdrea a fost desemnată purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a celei de a XIV-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), anunță COSR.

Competiția rezervată sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani se va desfășura în perioada 9-16 februarie a.c., la Sarajevo și Sarajevo de Est, ceremonia de deschidere fiind programată pe dată de 10 februarie, cu începere de la ora 20.00 (ora României), pe Stadionul Asim Ferhatovic Hașe din Sarajevo.

Legitimată la Clubul Sportiv Școlar din Vatra Dornei, Andreea Mezdrea a început să practice biatlon de performanță sub îndrumarea antrenoarei Magdalena Potinga.

În 2013, a debutat în competițiile naționale, iar cinci ani mai târziu a fost cooptată în lotul reprezentativ de juniori al României.

În 2018, la Concursul IBU rezervat juniorilor sub 18 ani, de la Nove Mesto, din Cehia, Andreea Mezdrea s-a clasat pe locul 10 la 7,5 km sprint, în același an, tot la sprint, ocupând poziția 28, la Campionatele Mondiale de juniori din Estonia.

 30 de sportivi reprezintă România

Reprezentanții României vor participa în competițiile de patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track și snowboard, șase dintre cele opt sporturi la care se concurează la FOTE Sarajevo și Sarajevo de Est 2019.

Patinaj artistic: un sportiv - Ana Sofia Beșchea; antrenor Marina Ruxandra Beșchea;

Biatlon: opt sportivi: Vivien Bernadett András, Réka Császár, Andreea Mezdrea, Szilvia Váncsa, Marian Gabriel Folea, Nicolae Dan Gîrbacea, Robert Grumeza, Tamás Kovács; Antrenori:Vasile Petru Șneaga, Szilárd Márton și Tudor Gîrbacea;

Schi alpin: opt sportivi (patru fete și patru băieți): Mădălina Nicoleta Preda, Diana Andreea Rențea, Maria Ioana Constantin, Eszter Lőrincz, Ioan Alexandru Bordi, Horea Andrei Olteanu, Hunor Szőke, Vlad Anton Danciu; Antrenori: Andrei Burchiu, Andrei Szilagyi, Victor Tiberiu Tanțoș;

Schi fond: opt sportivi (patru fete și patru băieți): Andrea Csutak, Ioana Georgiana Andreca, Sînzîiana Ioana Mîndrilă, Maria Dumitrela Andreca, Liviu Darius Hanganuț, Szabolcs Forika, Flaviu Constantin Păvălean, Florin Robert Dolhăscu; Antrenori - Costel Terciu, Andrei Potîngă, István Jánosi;

Short-track: patru sportivi (două fete și doi băieți) - Katalin Albert, Kriszta Pongrácz Vákár, George Lucian Țepeș, József Csongor Csillag; Antrenori - Katalin Kristó, Zsolt Kalamár Kertész;

Snowboard: un sportiv - Silviu Popa; Antrenor - Florin
Ștefan Staicu.

Cel mai bun rezultat obținut de un reprezentant al României la o ediție de iarnă a FOTE a fost medalia de aur cucerită de Emil Imre la short track 1000 m, în 2013, la Brașov. La edițiile de iarnă ale FOTE, România a cucerit până acum șapte medalii - una de aur, două de argint și patru de bronz.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează