SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE JUDO

A schimbat aurul cu argintul » Andreea Chiţu a pierdut finala de la Budapesta

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 aprilie 2013 21:14

Campioană europeană la ediţia de anul trecut, Andreea Chiţu a pierdut ieri, la Budapesta, în finală, în faţa aceleiaşi rusoaice pe care o învinsese în 2012.

În 2012, Andreea Chiţu şi-a schimbat categoria şi acest lucru a fost un real succes. La 52 de kilograme, bucureşteanca s-a simţit ca peştele în apă. La prima sa competiţie majoră, Europenele de la Celiabinsk, Chiţu şi-a învins toate adversarele şi s-a întors în ţară cu medalia de aur la gît. Ascensiunea ei a continuat. La Olimpiada de la Londra a avut un parcurs foarte bun, dar a pierdut, în ultima secundă, în faţa belgiencei Ilse Heylen, după ce dominase clar disputa. A luat-o de la capăt, cu gîndul la Rio 2016.

Ieri, la Europenele de la Budapesta, Andreea şi-a înşirat adversarele pe drum. Mai întîi italianca Elena Moretti şi apoi, tot în grupă, israelianca Gili Cohen. În semifinale, germanca Mareen Kraeh nu a avut nici o şansă, iar Chiţu ajungea pentru a doua oară consecutiv în finală. Acolo a dat peste cunoştinţa sa mai veche, rusoaica Natalia Kuziutina, pe care o învinsese în 2012. Acum, rolurile s-au schimbat. Kuziutina a reuşit un wazari, iar românca şi rusoaica au făcut rocada pe podium.

"Puteam să cîştigăm aurul, dar cred că şi eu am greşit. Ne-a surprins un pic cu tactica adoptată rusoaica. Noi pregătiserăm foarte mult atacul pe partea dreaptă şi am neglijat ofensiva pe stînga. Aşa am fi putut învinge. Am notat însă, ne asumăm vina şi mergem mai departe", a spus foarte serios antrenorul coordonator al României, Florin Bercean.

"Sîntem în grafic!"
Florin Bercean nu e nemulţumit de parcursul fetelor la CE de la Budapesta. "Sigur că toţi se aşteptau la mai mult de la Corina Căprioriu, dar ea vine după patru luni de pauză. A muncit mult, dar nu a fost de ajuns. La Mondialele de la Rio de Janeiro, de peste trei luni, Corina va fi alta", a spus Bercean. "Sîntem în grafic. Trebuie doar să muncim şi mai mult, să fim serioşi în pregătire şi rezultatele nu vor întîrzia", a adăugat Bercean.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează