SPORTURI  »  ALTELE  »  INVESTIGAȚIE GSP

A stat o săptămână! Nevasta secretarului general MTS a părăsit ministerul imediat după ce GSP a scris că a câștigat concursul organizat de soț

Ion Cristinel Rujan
Ion Cristinel Rujan

Articol de , - Publicat vineri, 18 ianuarie 2019 09:00

Adina Rujan, soția lui Ion Cristinel Rujan, Secretarul General MTS, s-a transferat, pe 28 decembrie, la CJ Gorj

Adina Rujan n-a rezistat mult la Ministerul Tineretului și Sportului. Pe 12 decembrie, aceasta câștiga, cu 151 de puncte, concursul pentru postul de "consilier clasa I grad profesional superior din cadrul serviciului Buget contabilitate - Direcția Economică și Resurse Umane - aparatul propriu al Ministerului Tineretutui și Sportului".

Gazeta a dezvăluit luna trecută că de organizarea acestui concurs s-a ocupat chiar soțul câștigătoarei, Ion Cristinel Rujan, nimeni altul decât secretarul general MTS. Acesta a semnat anunțul pentru organizarea concursului cu numărul 14384/02.11.2018, tot el a făcut public și rezultatul.

"Domnul Rujan s-a ocupat și de componența comisiei de examinare", a mărturisit pentru Gazeta o sursă din MTS.

957898 10 11
957899 10 112

S-a transferat la CJ Gorj

După câteva zile în care secretarul general a încercat să afle care angajat din instituție a dat informații presei, pe 28 decembrie, Adina Teodora Rujan a părăsit sediul Ministerului Tineretului și Sportului, fiind transferată, conform surselor, la Consiliul Județean Gorj!

Familia Rujan este originară din Târgu Jiu, acolo unde soții sunt deja colegi vechi la Universitatea "Constantin Brâncuși". Ion Cristinel este cadru didactic, fiind doctor în drept, iar soția, economist.

"Nu sunt raporturi ierarhice directe, nemijlocite"

Ion Cristinel Rujan n-a răspuns primelor mesaje ale GSP, susținând că este într-o ședință. Apoi a revenit cu un mesaj în care punctează că nu este vorba de un conflict de interese, iar transferul s-a făcut "pentru că este legal". Iată întregul său răspuns:

"Conflictul de interese este reglementat in Legea 161/2003, în art. 79 și 95 pentru aspectele care vă interesează.

Dacă veți avea curiozitatea să vă informați pentru a întemeia demersul dumneavoastră jurnalistic, chiar și după ce ați publicat un articol, veți constata cu ușurință că NU ESTE un conflict de interese.

Vă rog să citiți articolele menționate mai sus. Nu este vorba de raporturi ierarhice directe, nemijlocite.

În altă ordine de idei, cred că sunteți de acord că orice persoană are dreptul constituțional să participe la orice concurs, dacă indeplinește condițiile generale sau specifice prevăzute de lege.

Suspiciunea dumneavoastră este neîntemeiată. Totul este în deplină legalitate.

Referitor la transfer, trebuie să subliniez faptul că această modalitate de modificare a raportului de serviciu este prevăzută de lege, mai precis în art.56 lit.b), art. 87(2) lit. c) și art. 90 din Legea nr.188/1999.

Cu încredere în buna dumneavoastră credință, având în vedere argumente juridice de netăgăduit și nu alegații, vă urez o zi bună!".

Citește și: EXCLUSIV Caz incredibil la MTS! A câștigat concursul anunțat de soție

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  18 Ianuarie 2019, 10:39

Un mic, foarte mic pas... Dar cate alte situatii care incalca flagrant legislatia se petrec prin ministere si directii, cabinete si departamente. Ciuma s-a intins la 'varf', nici cu DDT (Diclor-Difenil-Tricloretan) n-o mai scoti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează