SPORTURI  »  ALTELE  »  DUBAI GRAND PRIX

Accident tragic în Class 1, la Dubai

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2009 00:00

Power Marine, organizatorul Class 1 Romanian Grand Prix, anunţă cu regret tragicul deces al piloţilor Mohammed Al Mehairi (Emiratele Arabe Unite) şi Jean Marc-Sanchez (Franţa), survenit în urma unui grav accident produs în timpul cursei de astăzi, 11 decembrie, prima din cadrul Dubai Grand Prix, ultima etapă a Class 1 World Powerboat Championship 2009.

Cei doi, reprezentînd Dubai Victory Team, pe ambarcaţiunea Victory 1, au fost implicaţi într-un accident produs la mare viteză în debutul cursei de la Dubai International Marine Club. Personalul de siguranţă a cursei le-a acordat primul ajutor, cei doi fiind apoi transportaţi de urgenţă cu elicopterul la un spital din Dubai, însă eforturile medicilor şi procedurile de resuscitare au fost în zadar.

“Startul a decurs în condiţii de deplină siguranţă, chiar dacă au existat un mic incident, Welmax 90 lovindu-se uşor de Victory 7. Puţin după începutul cursei, Fazza 3 se află pe prima poziţie, urmată de Welmax 90 şi Victory 1. În turul al 7-lea, Victory 1 a ales să facă un tur lung şi, după ce l-a încheiat, a intrat pe o linie dreaptă, unde a atins peste 200 de kilometri pe oră.

Dintr-o dată, ambarcaţiunea s-a rotit pur şi simplu pe o parte şi a aterizat cu chila în sus. Imediat a apărut steagul roşu, s-a oprit cursa, iar toate ambarcaţiunile s-au retras de pe traseu. Am aflat că piloţii au fost recuperaţi din apă şi transportaţi de urgenţă la spital, timp în care medicii au încercat să-i resusciteze. Preşedintele WPPA, Saeed Hareb, a anunţat ceva mai târziu, în cadrul unei conferinţe de presă, moartea celor doi piloţi.

Am văzut ambarcaţiunea şi avea toate partea de deasupra distrusă. Probabil că apa a pătruns prin spatele celor doi piloţi şi i-a împins spre aparatura de bord. Astfel, indiferent cât de repede s-au mişcat echipajele de salvare, cred că cei doi şi-a petrecut ultimele clipe din viaţă în ambarcaţiune.

Cursa de mâine s-a anulat şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte soarta acestui sezon, dar, aşa cum a spus Saeed Hareb, şi astfel de accidente fac parte din cursă. Este un sfârşit tragic al unui sezon, care, cu toate greutăţile, a decurs bine până acum.

Nu s-a mai întâmplat însă un accident mortal din 1992, iar ambarcaţiunile au evoluat mult în ultimii an. Am mai văzut accidente, dar niciodată capsula piloţilor nu a fost afectată”, a declarat Alin Vintilă, manager proiect Power Marine.

“Este un accident tragic şi o pierdere foarte mare. Sper să nu afecteze însă acest sport. Pentru moment, campionatul este suspendat şi urmează să analizăm cauzele care au dus la acest accident. Până la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor vom avea o întâlnire în care vom decide cum vom aborda următorul sezon”, a spus Ionuţ Barbu, membru în Consiliul de Conducere al WPPA şi administrator Power Marine.

Concurând pe ambarcaţiunea Victory 1, Mohammed Al Mehairi (Emiratele Arabe Unite) şi Jean Marc-Sanchez (Franţa) au câştigat în acest sezon titlul european şi se aflau pe locul secund în clasamentul pentru titlul mondial înaintea ultimelor două etape, ambele programate la Dubai.

În vîrstă de 34 de ani, Al Mehairi se afla la primul sezon în Class One, în timp Sanchez, în vârstă de 48 de ani, avea în palmares titlul mondial şi european în 2007. La Class One Romanian Grand Prix 2009, cei doi au terminat pe locul 6, după ce s-au confruntat cu probleme mecanice în ultimul tur, când ocupau poziţia secundă.

"Nu-mi vine sa cred ... I-am cunoscut la cursele din Romania, erau oameni de o calitate exceptionala. Sint socat de cele intimplate. Dumnezeu sa-i odihneasca"

Ionut Barbu, manager Power Marine Romania

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (1)
 •  11 Decembrie 2009, 19:13

R>I>P

Vezi toate comentariile (1)
Comentează