SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ

Adunarea Generală a aprobat dizolvarea Federației Române de Patinaj

Cornel Gheorghe
Cornel Gheorghe

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 19:25

Adunarea Generală a aprobat dizolvarea Federației Române de Patinaj. Până la radierea din Registrul Sportiv, federația și cluburile își vor continua activitatea deocamdată, chiar dacă respectivul for va fi reprezentat de un lichidator judiciar. După încheierea procesului de lichidare ar urma să fie înființată o alta federație de profil.

Miercuri, la sediul MTS, a avut loc ultima Adunare Generală a Federației Române de Patinaj înființată în 1924. Au fost prezenți reprezentanți a 26 dintre cele 31 de cluburi afiliate, adică 31 de voturi din totalul de 38. Unele cluburi au mai multe voturi, în funcție de ramurile de sport care se practică acolo (de exemplu, cele cu secții de patinaj artistic, partinaj viteză și patinaj pe role au trei voturi).

A fost aprobată dizolvarea prin lichidare a FR Patinaj, cu 29 de voturi pentru și două abțineri, Veronica Ștefănescu fiind desemnată lichidator judiciar. Până la înregistrarea mandatului acesteia la judecătorie, Cornel Gheorghe rămâne deocamdată președinte. Federația va continua să desfășoare activități sportive, la fel și cluburile afiliate, până la radierea din Registrul Sportiv.

"Nu am avut altă soluție după ce a lăsat în urmă Ciobanu"

Cornel Gheorghe a spus că "este un moment trist pentru patinajul românesc, dar era un rău necesar la felul în care arăta situația lăsată de Adrian Ciobanu, fostul președinte. Cu asemenea datorii și cu conturile goale, fără finanțare de la MTS, nu exista altă soluție! Lumea a înțeles și a votat în consecință.

Eu am vrut să organizez o adunare generală de alegeri pe 10 decembrie, dar nu s-a înscris nimeni pentru posturile de președinte, secretar general sau vicepreședinte. Nu m-am înscris nici eu, pentru că asta ar fi însemnat, cunoscând acum situația financiară dezastruoasă, să fi avut și o rezolvare. Dar, din păcate, nu o am! Probabil că procesul de dizolvare prin lichidare va dura câteva luni.

Doamna lichidator judiciar va conduce practic federația, iar eu am s-o consiliez doar pe latura pur sportivă. După radierea acestei federații din Registrul Sportiv, vom face alta, care să nu mai aibă problemele de până acum". 

"Mă voi adresa Tribunalului pentru a contesta aceasta mizerie de azi, orchestrată și dirijată de foarte mult timp de către oamenii de la vârful MTS, chiar dacă nu sunt membrul niciunui partid și nu am pe nimeni în spate, așa cum e cazul lui Cornel Gheorghe"Adrian Ciobanu, fost președinte FR Patinaj

Vezi și: 

EXCLUSIV FR Patinaj, prima federaţie care se dizolvă » "A lăsat conturile goale și blocate" / "Minte! E un impostor"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează