SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Ajustare în izolare » Un campion olimpic și antrenamentele în piscină de 10 metri!

Chad Le Clos la capătul unei curse de anul trecut Foto Guliver/GettyImages
Chad Le Clos la capătul unei curse de anul trecut Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 14 aprilie 2020 18:18

Campion olimpic și mondial, sud-africanul Chad Le Clos se pregătește pentru Tokyo 2021 într-un bazin de jucărie

Săptămâna trecută erau programate calificările naționale pentru Jocurile Olimpice, iar Le Clos ar fi trebuit să participe în patru probe: 100 m și 200 m fluture, 100 m și 200 m liber. În schimb, cel mai titrat sportiv olimpic din Africa de Sud se află în izolare, împreună cu iubita, Jeanni Mulder, și familia, încercând să se adapteze noii situații. Are reședința în Cape Town, dar a reușit să călătorească spre Durban înainte de impunerea fermă a restricțiilor de călătorie din cauza pandemiei de COVID-19.

PISCINĂ, TEREN, CÂINI ȘI CAI

”Stau cu părinții, fratele și prietena în casa unui amic din Assagay, Durban”, a dezvăluit el pentru cotidianul britanic The Times, ”pentru că aici e o mică piscină în care mă pot antrena. Avem un teren vast aici, câini și câțiva cai, care mă sperie un pic, dar îi hrănesc zilnic cu morcovi”, a adăugat. 

Stretching în familie

Și-a stabilit și o rutină zilnică: ”Mă trezesc foarte târziu, pe la 9, apoi facem împreună ședința de stretching, până și mama se alătură, e amuzant. Am mingi medicinale și benzi de fitness. Ies afară, fac cardio, flotări, abdomene. De asemenea, pilates, iar în piscină sunt 30-40 de minute zilnic”. 

Cum e însă bazinul? ”Are cam zece metri lungime. Leg o coardă elastică de talie, fratele meu o trage, iar eu înot împotriva ei. Nu e chiar antrenament, dar nu sunt îngrijorat, am mai avut pauze destul de mari și în ultimii doi ani”, a explicat Le Clos. 

În 2012, la JO de la Londra, el a cucerit aurul la 200 m fluture, învingându-l pe Michael Phelps cu 0,05 secunde, iar la 100 m fluture a sosit al doilea. Patru ani mai târziu, la Rio, culegea două medalii de argint, la 100 m fluture și 200 m liber. ”Voi fi gata pentru Tokyo!”, anunță sud-africanul, care are în palmares și patru titluri mondiale.

Meniu de aniversare

Duminica trecută, Chad a împlinit 28 de ani. Bun prilej pentru ca sărbătoritul și tatăl lui să pregătească un fel special, unul dintre favoritele familiei. ”Trebuie să spun că mâncăm foarte bine. Am făcut paste cu creveți și pui, cu sos chilli. Tata este bucătarul principal în familia Le Clos, dar pentru Vinerea Mare mama a gătit curry de legume cu lipii”, a explicat sportivul. 

GALERIE FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre sport:

Eugenie Bouchard, o nouă întâlnire cu un fan » Cât plătește pentru o cină cu jucătoarea

Bianca Andreescu și „fața ei adevărată” » Ședință foto de clasă a campioanei de la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează