SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Albert Saritov s-a calificat la Jocurile Olimpice. Este al 64-lea român care merge la Tokyo

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 01:08 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 13:13

Medaliatul olimpic cu bronz la JO de la Rio de Janeiro, Albert Saritov, l-a învins pe ucraineanul Valeri Andriţev în semifinalele cat. 97 kg, la lupte libere, în turneul preolimpic de la Sofia

Albert Saritov este al 64-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și al doilea luptător al delegației după vicecampioana mondială Alina Vuc.

Sportivul de origine cecenă, care a adus României medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, a obținut o nouă calificare la întrecerea supremă în sport. În turneul preolimpic de la Sofia, Saritov (35 de ani) s-a calificat în finală, pragul minim pentru calificare. Albert a avut nevoie de trei victorii pentru a-și îndeplini obiectivul. A trecut, mai întâi, în optimile de finală de polonezul Radoslaw Baran, în "sferturi" l-a învins pe elveţianul Samuel Scherrer, pentru ca în semifinale să se impună în fața lui Valeri Andriţev.

Alți patru sportivi au căzut testul

Tot joi, în prima zi a turneului preolimpic din capitala Bulgariei, alți patru români au ratat obiectivul de a se califica la JO. În limitele categoriei 65 kg, românul Nikolai Okhlopkov l-a învins în calificări pe dominicanul Albaro Rudesindo Camacho, dar a pierdut în "optimi" în faţa georgianului Beka Lomtadze.

La categoria 74 kg, un alt sportiv rus naturalizat român, Zurab Kapraev, a trecut în preliminarii de chilianul Leon Peralta Lanas, dar a fost învins în "optimi" de slovacul Taimuraz Salkazanov. 

Mihai Palaghia a pierdut cu libanezul Domenic Michael Abou Nader în calificările de la 86 kg. 

La categoria 125 kg, Rareş Chintoan a fost învins în calificări de japonezul Taiki Yamamoto. 

Alți 8 luptători români vor mai participa vineri, sâmbătă și duminică la turneul de calificare la Tokyo. România are acum 64 de sportivi calificaţi la JO 2020, la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Atacul lui Beatrice Câșlaru la Simona Halep redeschide discuția! Cine ar trebui să fie portdrapelul României la JO de la Tokyo?

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a ajuns la 63 de sportivi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează