SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Albert Saritov s-a calificat în finala Europenelor de lupte la 97 kg!

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2020 19:46

Albert Saritov, sportivul naturalizat din Rusia, care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Rio, va lupta în finală cu rusul Abdulrashid Sadulaev.

Albert Saritov ar putea fi al doilea luptător român care cucerește aurul la Europenele de lupte de la Roma (Italia) după Alin Alexuc-Ciurariu. Saritov (34 de ani) s-a calificat vineri seara în finala categoriei de lupte libere, la 97 de kilograme, după un parcurs fără greșeală.

„Tricolorul” a avut un prim tur foarte greu, avându-l ca adversar pe italianul de origine cubaneză Abraham de Jesus Conyedo Ruano. Albert s-a impus însă cu 6-4, la puncte. În „sferturi”, a trecut de polonezul Radoslaw Baran, 5-1, pentru ca în semifinale să treacă lejer de neamțul Gennadij Cudinovic, 10-0 prin superioritate tehnică.

Finala de sâmbătă seara se anunță extrem de grea pentru Albert Saritov. Rusul Sadulaev are la doar 23 de ani un palmares impresionant. Este campionul olimpic de la Rio de Janeiro, dar la categoria 96 de kilograme, dar și de patru ori campion mondial. De două ori la 86 kg, de două ori la 97 kilograme.

Originar din Daghestan, după Jocurile Olimpice de la Rio, Sadulaev a primit din partea șefului districtului un BMW X6, dar și un cal din rasa Akhal-Teke. 

Citește și: 

Alin Alexuc-Ciurariu, primul interviu după triumful excepțional de la Roma: „Visez la podiumul olimpic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
emil1986
emil1986  •  15 Februarie 2020, 10:12

Dupa ce ca tara-i plina de ***, am mai adus unul benevol, fie el si sportiv.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  14 Februarie 2020, 23:16
Postat de maccsero pe 14 Februarie 2020, 19:53

Și acum ce facem? Salutăm mândri tricolorul? Când racolezi sportivii altora, clișeele patriotico-sportive mai au vreun rost?

Discutabil. Totusi, 2 rusi concureaza in finala. Pe undeva, pt Saritov conteaza. El n-ar fi avut loc de un compatriot, cand defapt e mult mai valoros ca altii care au ocazia sa participe. Sunt multe nereguli, daca e sa o luam asa. Una peste alta reprezinta Romania si e chiar bun.

ucv1948
ucv1948  •  14 Februarie 2020, 22:10

Succes !! Hai Romania !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează