SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Italianul depășit de român în finala europeană de la 100 m liber: „Toată lumea vrea acum să-l învingă pe Popovici!”

Kristof Milak, David Popovici și Alessandro Miressi după decernarea medaliilor în proba de 100 m liber  la CE 2022 FOTO Raed Krishan
Kristof Milak, David Popovici și Alessandro Miressi după decernarea medaliilor în proba de 100 m liber la CE 2022 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 16:28 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 20:18

Italianul Alessandro Miressi, medaliat cu bronz european în 2022 la 100 metri liber, a spus ce crede că se va întâmpla la CM de la Fukuoka, unde toți înotătorii îl vor vâna pe românul medaliat cu aur în proba regină și deținător al recordului mondial.

David Popovici participă la finalul acestei săptămâni la concursul Sette Colli, care va avea loc la Roma. Italienii sunt cu ochii pe cel care anul trecut, tot la Foro Italico, a reușit să stabilească un nou record mondial în proba de 100 m liber. 

În prezentarea înotătorilor care vor lua startul între 23 și 25 iunie în „cel mai frumos bazin din lume", românul este numit „l'enfant prodige". David va participa în două probe, sâmbătă la 100 metri liber și duminică la 200 m liber. E un concurs de verificare înainte de participarea la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie.

Sigur de un lucru

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Alessandro Miressi, medaliat cu bronz la CE din 2022 în proba regină a înotului, a spus: „Cursa de 100 metri liber e mereu una în care orice e posibil. Nu știu ce să spun despre chinezul care acum are cel mai bun timp al sezonului, dar ceva e sigur, toată lumea vrea acum să-l învingă pe Popovici".

Cel mai bun timp al sezonului îi aparține chinezului Pan Zhanle, 47,22 s, el este urmat de australianul Kyle Chalmers, 47,44 și de David Popovici, 47,61 s. Însă timpul românului este realizat în luna aprilie, la Campionatele Naționale. De aceea concursul de la Roma este unul important pentru că e mai aproape de vârful de formă pe care românul ar trebui să-l atingă în Japonia. 

46,86 s este recordul mondialstabilit de David Popovici la CE de la Roma în 2022

La Sette Colli, pentru cursa de 100 m liber s-au mai înscris italianul Thomas Ceccon, britanicul Thomas Dean sau tânărul portughez Diogo Ribeiro Matos. „Îmi place să am cât mai mulți rivali, dacă nu ai pe cineva care să-ți respire în ceafă nu va fi la fel de satisfăcător. Să câștigi nu e un obiectiv, dar e un bonus", a spus românul în cadrul podcast-ului lui Brett Hawke.

Reper și la 200 m

Românul în vârstă de 18 ani va înota și în proba de 200 metri liber, una în care nu a evoluat într-o finală de la Campionatele Europene de la Roma de anul trecut. El a participat la Cupa României la începutul lunii, unde a înotat-o doar în serii în urma unei decizii pe care a luat-o împreună cu antrenorul Adrian Rădulescu. 

M-am simțit un pic ruginit, cum mă așteptam, dar trebuia să fac acest lucru în mediul de concurs pentru a prinde din nou gustul. Cum sunt rechinii, atunci când simt o picătură de sânge încep să dea târcoale și să vâneze, asta aveam nevoie, să simt durerea aceea specifică din nou, pentru că o poți uita atunci când nu mai înoți o probă pentru mult timp", a explicat Popovici pentru sursa citată mai sus.

Pe lângă David Popovici, la concursul de la Roma s-au mai înscris alți zece înotători din România, două fete și opt băieți. 

1:42,97 a înotat David Popoviciîn proba de 200 de m liber la CE de la Roma, acesta fiind al treilea timp din istorie

Citește și: 

David Popovici, provocat cu o lună înainte de Mondialele de la Fukuoka » Cine i-a depășit cel mai bun timp al sezonului
ÎNOT
David Popovici, provocat cu o lună înainte de Mondialele de la Fukuoka » Cine i-a depășit cel mai bun timp al sezonului
Crește concurența în proba preferată a lui David Popovici
ÎNOT
Crește concurența în proba preferată a lui David Popovici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează