SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE JUDO

Alina Dumitru a cîştigat al optulea titlu european la judo!

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 16:20

Campioana olimpică de la Beijing, Alina Dumitru, a cîştigat azi, la Celiabinsk (Rusia), pentru a opta oară titlul european la categoria 48 de kilograme!

Alina şi-a înşirat pe drum adversarele: Marina Krot (Ucraina), Lisa Kearney (Irlanda), Ludmila Bogdanova (Rusia). În semifinale, Dumitru a trecut prin ippon de Laetitia Payet (Franţa).

În finală, românca a dat de marea ei rivală, belgianca Charline van Snick, cea care conducea la întîlnirile directe cu 4-1.

După timpul regulamentar, cele două judoka nu au reuşit să puncteze. S-a ajuns în Golden Score, acolo unde Alina a reuşit să cîştige prin ippon şi s intre în posesia celui de-al optulea titlu european din carieră!

Calificată la JO de la Londra, Alina îşi doreşte să-aşi apere titlul cucerit în China şi apoi să se retragă pentru a-şi întemeia o familie.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
steaua.libera
steaua.libera  •  27 Aprilie 2012, 01:34

Bravo Alina! Cu performantele tale faci cinste Romaniei si Clubului Sportiv STEAUA!

theo_s
theo_s  •  26 Aprilie 2012, 21:51

CHAPEAU BAS! Un titlu european ar merita 50 000E premiu. In schimb, banii se duc in directii de groaza, in buzunarele unor smenari ordinari, chair daca in acte sunt patroni sau "leaderi de partid". Pe cand cu "reforma Statului" = investitii masive, in sport? Alina - valoare nationala!

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  26 Aprilie 2012, 20:35

Felicitari! Sanatate si putere sa-ti dea Domnul sa continui la fel de frumos si la mai mare

Vezi toate comentariile (24)
Comentează