SPORTURI  »  ALTELE  »  ATLETISM

Alina Rotaru s-a calificat la Jocurile Olimpice! 

FOTO: Facebook Federația Română de Atletism // Alina Rotaru
FOTO: Facebook Federația Română de Atletism // Alina Rotaru

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2019 22:09

Alina Rotaru, săritoarea în lungime, a reușit baremul la concursul de la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania) cu un personal best de 6,91 metri.

Atleta Alina Rotaru a câștigat duminică concursul de la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania) cu o săritură de 6,91 metri. Atleta de la CSM București a realizat astfel baremul de 6,82 metri, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, dar a obținut și biletul pentru Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar).

Alina Rotaru este a doua atletă care obține calificarea pentru Tokyo după Florentina Iușco, care concurează tot la săritura în lungime. 

„Mă bucur enorm ca în sfârșit am reușit sa pun o săritură bună pe prag. Sezonul acesta l-am început foarte bine și așteptam de mult un rezultat bun. Am avut concursuri foarte bune până acum, dar mereu săriturile lungi (6.80-6.90), erau ciupite și terminam concursul cu un rezultat care nu arăta adevărată mea valoare. Dar cum zice mereu antrenorul meu, Mihai Corucle: - Ai răbdare Alinuța, și o să vezi că o să vina și săritură așteptată cândva pe prag -. Și da, am avut răbdare și azi în sfârșit am reușit, 6,91m. Urmează încă o serie de concursuri până pe 15 iulie și apoi o să începme pregătirea pentru Mondialul de la Doha”, a spus Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Rezultatul de azi de 6,91m reprezintă și un nou P.B. pentru Alina Rotaru în proba de săritura în lungime. Precedentul fusese realizat pe 16 iunie 2017, tot în Germania, la Gammertingen, și era de 6,78m. 

Românii calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

ÎNOT: Robert Glință (100 m spate)

TIR: Laura Coman (pușcă 10 m aer comprimat)

ATLETSIM: Florentina Iușco (lungime), Alina Rotaru (lungime)

FOTBAL: Naționala U21 a României

VEZI ȘI:

Zece medalii pentru România la Minsk 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează