ALTELE  ·  ATLETISM

Alina Rotaru s-a calificat la Jocurile Olimpice! 

FOTO: Facebook Federația Română de Atletism // Alina Rotaru
FOTO: Facebook Federația Română de Atletism // Alina Rotaru

Articol de — Duminica, 30 Iunie

Alina Rotaru, săritoarea în lungime, a reușit baremul la concursul de la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania) cu un personal best de 6,91 metri.

Atleta Alina Rotaru a câștigat duminică concursul de la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania) cu o săritură de 6,91 metri. Atleta de la CSM București a realizat astfel baremul de 6,82 metri, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, dar a obținut și biletul pentru Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar).

Alina Rotaru este a doua atletă care obține calificarea pentru Tokyo după Florentina Iușco, care concurează tot la săritura în lungime. 

„Mă bucur enorm ca în sfârșit am reușit sa pun o săritură bună pe prag. Sezonul acesta l-am început foarte bine și așteptam de mult un rezultat bun. Am avut concursuri foarte bune până acum, dar mereu săriturile lungi (6.80-6.90), erau ciupite și terminam concursul cu un rezultat care nu arăta adevărată mea valoare. Dar cum zice mereu antrenorul meu, Mihai Corucle: - Ai răbdare Alinuța, și o să vezi că o să vina și săritură așteptată cândva pe prag -. Și da, am avut răbdare și azi în sfârșit am reușit, 6,91m. Urmează încă o serie de concursuri până pe 15 iulie și apoi o să începme pregătirea pentru Mondialul de la Doha”, a spus Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Rezultatul de azi de 6,91m reprezintă și un nou P.B. pentru Alina Rotaru în proba de săritura în lungime. Precedentul fusese realizat pe 16 iunie 2017, tot în Germania, la Gammertingen, și era de 6,78m. 

Românii calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

ÎNOT: Robert Glință (100 m spate)

TIR: Laura Coman (pușcă 10 m aer comprimat)

ATLETSIM: Florentina Iușco (lungime), Alina Rotaru (lungime)

FOTBAL: Naționala U21 a României

VEZI ȘI:

Zece medalii pentru România la Minsk 

 Fost campion cu Dinamo și cu Rapid, muncește pe un șantier din Londra. În România a divorțat și a pierdut toți banii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:00 Tenis

BRD Bucharest Open

Digi 2, Digi 4
21:00 Fotbal, Liga Campionilor

CFR Cluj - Astana

Digi 1, Look+
Program TV complet

Liga 1