ALTELE  ·  FINANCIAR

Amânarea Jocurilor Olimpice costă CIO 800 de milioane de dolari

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021 Foto Guliver/GettyImages
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021 Foto Guliver/GettyImages

Articol de — Vineri, 15 Mai, 18:48

Aceasta este estimarea făcută de Comitetul Internațional Olimpic în ce privește împingerea ediției de la Tokyo pentru anul viitor

Președintele CIO, Thomas Bach, a anunțat cifra estimativă într-o întrunire online a Comitetului Executiv. 800 de milioane de dolari va cheltui forul olimpic mondial în urma amânării JO de la Tokyo pentru 2021, din care 150 de milioane vor reprezenta un ”pachet de sprijin” pentru mișcarea olimpică, mai exact împrumuturi pentru federații internaționale și comitete olimpice naționale. Este pentru prima dată când CIO face publice asemenea date.

Federațiile internaționale cu sediul în Elveția pot aplica pentru împrumuturi refinanțate, ca parte dintr-o înțelegere între CIO și programul de sprijin al Guvernului elvețian, în plus față de finanțarea aprobată de Comitetul Executiv. Fiecare dintre părți va acoperi 50 la sută din fonduri. 

Alte 32 de federații, cu sedii în alte țări, pot primi bani din pachetul CIO, informează insidethegames. Restul de 650 de milioane de dolari vor merge spre organizarea Jocurilor în 2021, restul cheltuielilor urmând a fi suportate de Japonia, în baza contractului semnat cu CIO în 2013. 

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic Foto Guliver/GettyImages

Fără speculații

Bach a refuzat să comenteze sugestiile recente că JO, amânate pentru 23 iulie-8 august 2021, nu vor putea avea loc dacă nu se descoperă până atunci un vaccin contra virusului SARS-CoV-2. „Noi muncim acum cu angajament total pentru succesul ediției de la Tokyo, pentru a avea aceste Jocuri într-un mediu sigur pentru participanți. Mai avem un an și două luni până la start, nu ar trebui să hrănim speculații asupra a ceea ce va fi”, a declarat președintele CIO. 

Citește și alte știri din sporturiCe s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1