SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Brînză a cîştigat etapa de Cupă Mondială de la Florina

ana maria
ana maria

Articol de GSP - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00

Vicecampioana olimpică din 2008, Ana Maria Brînză a cîştigat etapa de Cupă Mondială, la spadă, concurs desfăşurat la Florina (Grecia), după ce a învins-o în finală pe olandeza Sonja Tol, cu 15-11.

În finală, spadasina română a învins-o pe olandeza Sonja Tol, cu scorul de 15-11. Ana Maria Brînză le-a eliminat pe rînd, pe Elina Ambalof (Grecia), cu 15-7, în şaisprezecimi, apoi a trecut în optimi de Dagmar Baranikova (Slovacia), scor 15-8. În sferturi şi semifinale, Ana Maria a învins două reprezentante ale României, pe Simona Alexandru (15-13), respectiv pe Anca Măroiu, cu acelaţi scor.

La final, Anca Măroiu s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, alături de Renata Knapik, din Polonia, Simona Alexandru a încheiat pe locul 7, Ana Zdanovschi a terminat pe 12, Loredana Iordăchioiu pe 21, Roxana Lazăr pe 23, în timp ce Simona Deac a fost a 25-a.

Ana Maria Brînză se află pe locul 6 în clasamentul general al Cupei Mondiale de spadă, cu 160 de puncte. Pe prima poziţie se află campioana olimpică de la Beijing, nemţoaica Britta Heidemann.

Foto:oxif.gr/worldcup2010/

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  16 Martie 2010, 18:03

Ana Branza este la spada. Ar trebui sa va informati mai precis si sa verificati informatiile cu federatia romana de scrima inainte de a difuza articole in presa.

 •  15 Martie 2010, 20:14

floreta, sabie sau spada ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează