SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE LUPTE

Ana Maria Pavăl a cucerit bronzul la europeanul de lupte!

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2010 00:00

### După Varna 2005 şi Vilnius 2009, Ana Maria Pavăl a urcat ieri din nou pe treapta a treia a podiumului european, la Baku

Trei medalii a adunat România deocamdată la CE 2010: argintul Estere Dobre şi cele două distincţii de bronz cucerite de Ana Maria Pavăl şi Ştefan Gheorghiţă

Ultimele reprezentante ale României la Europenele găzduite de Baku au concurat ieri, cînd competiţia feminină s-a şi încheiat cu cele patru categorii care mai rămăseseră de disputat. Respectînd obsedant de exact tradiţia anilor din urmă, după ce Estera Dobre obţinuse argintul, Ana Maria Pavăl a cucerit bronzul categoriei 55 de kilograme. Cele două luptătoare române parcă sînt abonate la locul 2, respectiv 3 în întrecerile continentale, cu cîte trei medalii deja.

Pavăl a început concursul cu o victorie, 3-1, în faţa ucrainencei Natalia Sinişin în "optimi", apoi s-a impus cu acelaşi scor în "sferturi" în disputa cu cehoaica Lenka Martinakova. În semifinale, românca a întîlnit-o pe rusoaica Natalia Golţ, sportivă în vîrstă de 24 de ani care are în palmares nu mai puţin de cinci titluri europene (Riga 2003, Varna 2005, Moscova 2006, Sofia 2007, Tampere 2008). Aceasta a cîştigat, 3-1, pentru a pierde însă ceva mai tîrziu finala în faţa letonei Anastasija Grigorjeva.

Pentru Ana Maria, competiţia a continuat în recalificări deoarece a fost învinsă de una dintre sportivele care au atins finala. Ea a intrat pe tablou direct la meciul pentru bronz, pe care l-a cîştigat foarte clar, 3-0, împotriva italiencei Valentina Minguzzi.

Ana Maria Pavăl, care va împlini 27 de ani pe 10 iulie, s-a mai aflat pe treapta a treia a podiumului european în 2005, la Varna, şi anul trecut, la Vilnius. Ea a fost foarte aproape de o medalie de bronz şi la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, dar s-a clasat, pînă la urmă, pe locul 5. Celelalte românce prezente ieri în concurs, Cristina Croitoru (48 kg) şi Roxana Iancolovici (72 kg), au fost învinse în "sferturi".

Încep greco-romanele
Ultimele două zile ale Europenelor de la Baku sînt rezervate stilului greco-roman. Astăzi, România are reprezentanţi la toate cele patru categorii din program. La 55 de kilograme va concura Virgil Munteanu, la 66 Ion Iulian Panait, iar la 74 Ionel Puşcaşu, în timp ce multiplul medaliat mondial şi continental, campion european în 2007, Eusebiu Diaconu, va lua startul la 60 de kilograme.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează