SPORTURI  »  ALTELE  »  ANIVERSARE

Ana Maria Popescu, născută în aceeași zi cu Ivan Patzaichin: „Ambiția ne-a mânat și ghidat” + „E un foarte bun povestitor”

Articol de - Publicat marti, 26 noiembrie 2019 15:46

Ana Maria Popescu e născută în aceeași zi cu Ivan Patzaichin, dar la 35 de ani distanță. S-a intersectat de multe ori cu marele campion la care admiră și calitatea de narator. 

Spadasina a împlinit azi 35 de ani și este în plină campanie de calificare pentru a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din carieră. Tot la atâtea Jo a participat și Ivan Patzaichin, cel cu care împarte aceeași zi de naștere, 26 noiembrie. Ana Maria Popescu povestește despre cele mai dragi momente petrecute alături de „Admiral”, dar și despre felul în care își sărbătorește ziua un sportiv aflat încă în activitate. 

- Ana, la mulți ani! Când ai aflat pentru prima oară că ești născută în aceeași zi cu un campion ca Ivan Patzaichin? Cum ai reacționat? Știai că pe lângă Ivan Patzaichin și Francisc Vaștag e născut tot pe 26 noiembrie? 
- Mulțumesc! N-aș putea spune cu exactitate, dar știu sigur că mama a fost cea care a descoperit că sunt născută în aceeași zi cu cei doi mari campioni, dar și cu Tina Turner (râde). 

„Ambiția ne-a mânat și ghidat”  

- Crezi că oamenii născuți în aceeași zi au trăsături comune? Te-ai regăsit în vreo trăsătură a lui Ivan Patzaichin, după ce l-ai cunoscut? 
- Eu abia țin minte ce zodie sunt eu, nu m-am gândit niciodată la acest lucru. Cu toate acestea sunt convinsă că ambiția ne-a mânat și ghidat pe amândoi pe drumul performanței. 

- Ai vreo amintire specială cu dânsul? 
- Au fost două momente tare dragi mie, în 2008 la JO de la Beijing când m-a felicitat pentru medalia câștigată și deși am primit felicitări din partea multor persoane în acele zile, dânsul mi-a transmis o emoție aparte. Iar al doilea moment a fost la un eveniment în cadrul căruia am fost invitați să împărtășim publicului din experiența acumulată în competiții și astfel am descoperit pe lângă un mare campion și om de excepție, un foarte bun povestitor. 

„O să vină vremea când o să-mi fie dor” 

- Chiar dacă spada e o armă longevivă, te gândeai că la 35 de ani o să fii tot în sala de scrimă, figurând printre cele mai bune spadasine ale lumii și câștigând concursuri? 
- La 35 de ani mă gândesc doar la faptul că nu o să rămân veșnic în sala de scrimă și că orice poveste, oricât de frumoasă, are și un final (zâmbește). Așadar, încerc să mă bucur și să iau ce-i bun din fiecare moment, căci o să vină vremea când o să-mi fie dor și de fandări... și de cantonamente... și de deplasări... de tot! 
 

- Ai avut zile de naștere la competiții sau petrecute în cantonamente? Tratează diferit sportivii astfel de evenimente? 
- Cred că am avut mai multe zile de naștere sărbătorite în deplasări decât acasă. Țin minte că în perioada junioratului, chiar de ziua mea de naștere, aveam o competiție în Italia și maximum primeam o ciocolată în vreo benzinărie sau îmi trimitea mama prăjituri la pachet și „petreceam” în microbuz. Le tratezi așa cum vin, oricum nu ai alte opțiuni și singura recompensă este să-ți faci cadou un rezultat bun la competiție (zâmbește) 

- Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de ziua ta? 
- Fără doar și poate, când am împlinit 30 de ani, soțul meu tocmai se întorcea de la turneu din Oradea și chiar dacă a ajuns seara, după multe ore petrecute în autocar, mi-a pregătut singur cel mai frumos și delicios tort. 
 

- Cum ți-ar plăcea să fie viața ta peste cinci ani? 
- Să fie toți ai mei bine, să fiu liniștită, sănătoasă și de ce nu? pregătită pentru competițiile de veterani. (râde). 

„Știind cât de activ și implicat este proiectele pe care le desfășoară îi doresc multă sănătate, putere și energie pentru tot ce și-a propus. Mulți ani frumoși, dle Patzaichin!”
 Ana Maria Popescu  

Citește și:

Mila 70: Ivan Patzaichin împlinește azi 70 de ani » Povestea cu pagaia ruptă, cum a început toate competițiile cu un rateu și o carieră sportivă de predat în școli 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
102184540746992
Ghita Ghita  •  26 Noiembrie 2019, 17:57

Gazetari de paie. Astăzi esti si ziua marelui boxer Francisc Vastag. Dar voi de unde sa stiti. Tot ce va intere.este sa.i dedicați articole ciobanului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează