SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Anamaria Popescu, prima reacție după triumful de excepție din Grand Prix-ul de la Budapesta: „E minunat când mi se spune că nu am arătat niciodată atât de bine pe planșă”

Anamaria Popescu // FOTO: Arhivă GSP
Anamaria Popescu // FOTO: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 11 martie 2019 11:44

Ana Maria Popescu, 34 de ani, s-a impus duminică în Grand Prix-ul de scrimă de la Budapesta, iar astăzi a oferit primele reacții după victoria sa din capitala Ungariei. 

  • Revenită pe planșă după o problemă la mâna stângă și după ce a sărit peste două etape din circuitul mondial, Ana Maria Popescu a reușit cel mai bun rezultat al sezonului, locul 1 la spadă, la Budapesta. La Tallinn și la Barcelona a ocupat poziția 34.

Sportiva a explicat importanța victoriei, a vorbit despre problemele de sănătate pe care le-a avut înaintea competiției și a dezvăluit programul său din perioada următoare. 

„Înainte de Budapesta, am avut două competiții ratate pe deplin, unde am picat în primul tur. Nu găseam explicații. Epicondilită (n.r - inflamaţie a tendoanelor inserate pe epicondileră) numele problemei mele. A trebuit să fac repaus 10 zile, nu a fost cea mai bună veste, dar m-am recuperat, băieții m-au pus pe picioare și am mers la Budapesta cu gândul de a intrat în primele opt

E un rezultat de moral, aveam nevoie de o doză de încredere, mai ales că această victorie ar putea să mă scutească de competiția din China, unde oricum nu am nimic de apărat. 

Din aprilie încep jocurile de calificare pentru Tokyo, de acolo orice pas greșit te poate costa, așa că această victorie de la Budapesta mă va ajuta foarte mult. Fizic mă simt excelent și mă bucur să văd că și alții observă acest lucu. E minunat când mi se spune că nu am fost niciodată atât de bine fizic pe planșă”, a declarat Anamaria Popescu în această dimineață, la sosirea pe aeroportul „Henri Coandă”. 

Grand Prix-ul de la Budapesta ocupă un loc special în cariera spadasinei din România. Aici a câștigat primul concurs din circuitul mondial, în 2006, recidivând apoi în 2014 și 2019.

Vezi și: Zi perfectă: Ana Maria Popescu s-a impus în Grand Prix-ul de la Budapesta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează