SPORTURI  »  ALTELE  »  ANCHETĂ

EXCLUSIV Detalii de ultimă oră despre ancheta în cazul celor 18 copii intoxicați cu clor în bazinul Rapid » Ce spune Poliția

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 12:37 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 12:55

Bazinul Rapid rămâne încă închis. A trecut o lună de când polițiștii de la Secția 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au început cercetările în cazul celor 18 copii intoxicați cu clor în bazinul clubului din Giulești. Nu s-a ajuns încă la nicio concluzie. „Dosarul este încă în lucru", a precizat pentru GSP.ro Dragoş Romănescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

  • CONTEXT: 18 persoane, majoritatea copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, au avut de suferit pe 18 octombrie și au ajuns la spital cu probleme respiratorii, în urma intoxicației cu clor, după ce s-au antrenat în bazinul de înot de la CS Rapid, a dezvăluit Gazeta Sporturilor pe 26 octombrie.
  • „Concentrația de clor din apă ar fi depășit de 6 ori limita normală”, au acuzat cluburile ai căror elevi au fost afectați 
  • „Apa a ieșit ok la teste, nu știm ce s-a întâmplat”, au afirmat, în replică, șefii CS Rapid, administratorii bazinului
  • Poliția a demarat o anchetă. 

Oamenii legii efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu, după ce 18 copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani care s-au antrenat în bazinul de înot de la CS Rapid, luni, 18 octombrie 2021, au avut de suferit și au ajuns cu probleme respiratorii la Spitalul „Grigore Alexandrescu" din București.

Părinții copiilor și antrenorii acestora au acuzat că în acea zi concentrația de clor din apă ar fi depășit de 6 ori limita normală. Oficialii CS Rapid au respins acuzațiile, iar firma Evropro, care se ocupă de mentenanța bazinului, nu a răspuns solicitărilor Gazetei Sporturilor. Patronul societății este un om de afaceri israelian, Evian Mozes.

Valentina Caciureac: „Așteptăm până la 1 decembrie"

Președintele CS Rapid, Valentina Caciureac, a declarat azi pentru GSP.ro: 

„Bazinul nu a fost încă deschis. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Nu avem încă nicio concluzie de la Poliție. Noi facem în continuare analize la apa din bazin. Totul e ok. Toate aparatele sunt în funcțiune. Așteptăm, să vedem până la 1 decembrie, dacă vine vreun rezultat. Dacă nu, o să băgăm echipele noastre în bazin, n-avem ce face. Trebuie să se antreneze".

Ideea este că instructorii nu trebuiau să bage copii în apă dacă au simțit ceva. Din ce am discutat cu ei, instructorii au spus că nu au sesizat nicio problemă la apă
 Valentina Caciureac, președinte CS Rapid

Copiii și-a reluat antrenamentele

Părinții copiilor intoxicați cu clor au făcut plângere la Poliție. Între timp, copiii și-au reluat antrenamentele la alt bazin din București. „Din fericire, sunt bine, supravegheați de medici", a precizat unul dintre părinți pentru GSP.RO.

În urmă cu trei săptămâni, Poliția Capitalei a transmis următorul comunicat:

În data de 19 octombrie, Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o unitate spitalicească cu privire la faptul că la camera de gardă au fost aduși de părinți, trei minori, ce prezentau simptomatologie specifică unei expuneri la vapori de clor.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției, iar din primele date a rezultat faptul că minorii au participat la antrenamente de înot, la un bazin din sectorul 6.

Au fost declanșate cercetări , din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ulterior, aceeași unitate sanitară a informat subunitatea de poliție cu privire la faptul că alți minori au fost prezentați la camera de gardă, cu aceleași simptome.

Au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Urmare probelor administrate în cauză, cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu

Bazinul Rapid a fost reabilitat de CNI în 2019

Bazinul de la CS Rapid a fost modernizat recent, în iulie 2019, după o lucrare care a durat doi ani și care a costat 8.074.400 de lei.

Bazinul are o adâncime de 2,20 m, iar sala dispune de 250 de locuri. În noua clădire sunt vestiare pentru sportivi și arbitri, grupuri sanitare, dușuri, cabinet medical și control doping, sală de forță și spații tehnice.

Citește și:

„Mai umbli cu bărbați însurați?” » Jucătoarea de la PSG bătută cu ranga: „Au dat la picioare, voiau să-mi termine cariera”

Încă două acuzații de viol împotriva lui Benjamin Mendy de la Manchester City! Când începe procesul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează