SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

GALERIE FOTO Andrea Botez s-a întors în competițiile majore de șah, dar a fost învinsă de un băiat de 11 ani: „Mi-a luat o săptămână să-mi revin”

Andrea Botez. Foto: Instagram +38   FOTO
Andrea Botez. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 13:20 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 13:32

Andrea Botez, sportiva cu origini românești considerată cea mai frumoasă jucătoare de șah din lume, a pierdut în fața unui băiat de 11 ani. 

Andrea Botez, în vârstă de 21 de ani, este o jucătoare de șah care a devenit celebră în întreaga lume pentru transmisiunile sale de șah pe Twitch. 

Tânăra a reapărut într-un turneu doi ani mai târziu, pierzând în fața lui Kartteekeya Punyamurthy, un băiat de 11 ani, la Charlotte Open. Andrea, care a fost supranumită „cea mai sexy jucătoare de șah din lume”, se descrie ca fiind „streamer de șah și creatoare de conținut”.

Andrea Botez: „Mi-a luat o săptămână să-mi revin după ce am pierdut cu un copil de 11 ani”

+34 FOTO

După ce a fost învinsă de un concurent de 11 ani, Andrea Botez a reacționat: „Mi-a luat o săptămână să-mi revin după ce am pierdut cu un copil de 11 ani și să postez în sfârșit asta”.

A început să joace șah la vârsta de șase ani, iar acum a fost supranumită „cea mai sexy jucătoare din lume”, după ce și-a câștigat faima pe rețelele de socializare. 

Andrea Botez, în vârstă de 21 de ani, are peste 600 de mii de urmăritori pe Instagram, în timp ce pe serviciul de livestreaming Twitch, canalul ei „BotezLive” are peste un milion de abonați, iar videoclipurile ei strâng un număr impresionant de vizualizări.

Cine este Andrea Botez, influencerul de origine română

Și-a încercat norocul la Chess Boxing (șah box), care este o combinație a celor două sporturi, în care concurenții încep prin a se lovi unul pe celălalt cu trei minute de box și apoi fac o rundă de trei minute de șah.

Andrea a început să joace șah la vârsta de șase ani, călcând pe urmele surorii sale, Alexandra Botez, în vârstă de 28 de ani, care a fost comparată cu protagonista fictivă a serialului de succes Netflix „The Queen's Gambit”. Alexandra are în palmares șase titluri de campioană națională și deține titlul de Maestru FIDE feminin al Federației Internaționale de Șah. 

Între timp, Andrea a devenit Women British Columbia Chess Champion în 2015, la doar 13 ani, a relatat The Sun. De asemenea, se pare că este interesată și de activitatea de DJ, pasiune evidențiată după ce a postat o fotografie în care apare în spatele platanelor. „Am mixat muzică cu Justin Kan – cea mai bună noapte de până acum!”, a scris Andrea pe Instagram. 

Sora ei, Alexandra, s-a născut în Dallas, Texas, și a fost crescută în Canada de către părinții ei români. A început să joace șah la doar șase ani, după ce tatăl ei a făcut un pariu cu mama ei. „Mama mea joacă doar puțin. Așa că a făcut un pariu că mă poate învăța să joc și că, în doar două săptămâni, voi fi capabilă să o bat”, a declarat ea anterior pentru New York Post.

+34 FOTO

Citește și:

Decizia soției lui Dani Alves cu câteva ore înainte să vină să depună mărturie în proces
MONDEN
Decizia soției lui Dani Alves cu câteva ore înainte să vină să depună mărturie în proces
Rochia cu care Diletta Leotta a uimit Festivalul de la Sanremo: „Ziua 1”
SANREMO
Rochia cu care Diletta Leotta a uimit Festivalul de la Sanremo: „Ziua 1”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  08 Februarie 2024, 16:40

...foarte frumos articol ...multumim A.M.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează